Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Piaţa japoneză le face cu ochiul europenilor

Publicat: 15 decembrie 2017 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Europa va avea numai de câştigat de pe urma Acordul de parteneriat economic UE-Japonia, este de părere Phil Hogan, comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

"Acest acord reprezintă înţelegerea cea mai importantă şi mai ambiţioasă încheiată în sectorul comercial agroalimentar de Uniunea Europeană în istoria sa. El va oferi exportatorilor noştri din sectorul agroalimentar oportunităţi uriaşe de creştere pe o piaţă foarte extinsă, matură şi sofisticată. Am reuşit să elaborăm un acord-model de liber schimb care se potriveşte profilului nostru de exporturi, ajungând, în acelaşi timp, la un acord cu partenerul nostru care este deopotrivă de avantajos pentru ambele părţi", a declarat Phil Hogan.

Phil Hogan_bÎn opinia sa, UE deţine un rol de lider pe plan mondial şi stabileşte standarde în modul de abordare a comerţului mondial şi a regulilor sale. Totodată, afirmă el, exporturile agroalimentare din spaţiul comunitar duc la apariţia unor locuri de muncă de calitate ridicată, majoritatea în mediul rural.

Ultimele discuţii cu caracter tehnic care au avut loc din iulie încoace au inclus, printre altele, stabilizarea angajamentelor cu privire la tarife şi servicii, convenirea prevederilor finale referitoare la protecţia indicaţiilor geografice şi finalizarea capitolelor pe tema bunelor practici de reglementare.

Acordul de parteneriat economic va elimina marea majoritate a taxelor vamale pe care întreprinderile din UE care exportă în Japonia le plătesc anual, în cuantum de 1 miliard de euro, precum şi o serie de obstacole de lungă durată în ceea ce priveşte reglementarea. Acordul va deschide, de asemenea, piaţa japoneză, cuprinzând 127 de milioane de consumatori, pentru exporturi agricole esenţiale din UE şi va determina creşterea oportunităţilor de export ale UE într-o serie întreagă de alte sectoare.

În ceea ce priveşte exporturile de produse agricole din UE, în mod special acordul va elimina taxele vamale pentru multe brânzeturi, precum Gouda şi Cheddar (care sunt în prezent de 29,8%), precum şi pentru exporturile de vin (actualmente de 15%, în medie). Totodată, va permite UE să îşi sporească în mod substanţial exporturile de carne de vită către Japonia, în timp ce pentru carnea de porc vor exista schimburi comerciale scutite de taxe vamale la exportul de carne prelucrată, precum şi schimburi comerciale scutite aproape complet de taxe vamale pentru carnea proaspătă.

Vizualizat: 272 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?