Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Peste 90% din porumbul american este modificat genetic

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ciuda presiunilor de tot felul cu care s-au confruntat anul trecut fermierii americani, în special cu ploile în exces care au întârziat mult însămânţările de primăvară, culturile de porumb şi soia s-au dovedit a fi suficient de rezistente la factorii de stres, datorită progreselor genetice.

Porumb_bÎn numai câteva decenii, agricultura americană a suferit transformări radicale. Astfel că în prezent s-a ajuns ca 92% din suprafeţele cultivate cu porumb din SUA să fie înfiinţate cu sămânţă modificată genetic. Astfel se şi explică rezistenţa la condiţiile extreme din 2019, se arată într-un raport al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA). Potrivit acestuia, în anul 2000 doar 25 la sută din suprafaţă era cultivată cu porumb transgenic, iar în 2009 se ajunsese deja la 85%, un salt spectaculos realizat în mai puţin de un deceniu.

Prea multă ploaie pare mai uşor de gestionat decât lipsa precipitaţiilor. În 2012, chiar şi atunci când existau deja progrese semnificative în sfera biotehnologiilor, o secetă cumplită care a afectat regiunea Midwest a compromis o bună parte din producţia de porumb. Cu toate acestea, concluzionează raportul USDA, datorită progreselor tehnologice plantele au acum o şansă de a lupta împotriva intemperiilor asociate schimbărilor climatice.

Vizualizat: 1121 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!