Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PESTE 5 MILIOANE DE OVINE LA SPRIJINUL CUPLAT PE 2015!

Publicat: 22 februarie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

190.000 de fermieri români au solicitat, în 2015, subvenții pentru ferme de bovine, ovine și caprine, potrivit datelor furnizate de Ioan Merca, directorul general al Agenției Naționale de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Click pe poza pentru galerie!

Conform monitorizării cererilor unice de plată, s-au depus peste 190.000 declarații privind sectorul zootehnic. Sprijin cuplat a fost solicitat pentru un număr de peste 5.000 bivolițe de lapte, peste 5.000.000 ovine și caprine, peste 8.000 taurine de carne, peste 85.000 vaci de lapte.

 

ANT: 1 milion bovine și 9 milioane ovine

Ajutor național tranzitoriu (ANT) a fost solicitat pentru 1.000.000 bovine și 9.000.000 ovine și caprine.

Numărul de animale eligibile la plată, pentru toate schemele, precum și numărul de femieri care vor primi subvenție în sectorul zootehnic pentru anul de cerere 2015 vor fi stabilite după finalizarea tuturor controalelor administrative, a precizat șeful APIA.

Sprijinul cuplat la bovine este estimat la 300 euro/cap de vită de carne și 250 euro/bovină de lapte. Comisia Europeană a fost notificată pentru 300.000 capete de bovine.

Pentru sprijinul cuplat ovine și caprine, fermierii știau că, pentru 2015, Comisia Europeană ar fi alocat 24,5 milioane euro, pentru un număr estimat de 3,5 milioane animale. Fermierii spun că suma ar fi fost rotunjită undeva la 28 milioane euro. Sprijinul maxim poate fi de 7 euro/cap de animal, dar, dacă se împarte la 5 milioane ovine, ar fi de 5,6 euro/cap de animal.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 511 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?