Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Perspective UE: scad suprafeţele arabile

Publicat: 28 decembrie 2017 - 16:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suprafeţele de teren utilizate în scopuri agricole pe teritoriul Uniunii Europene vor continua să scadă până în anul 2030, în principal ca urmare a creşterii urbanizării, susţine cel mai recent raport al Comisiei Europene.

Terenuri FranÅ£a_bAcest declin nu va împierdica însă creşterea producţiilor la principalele culturi agricole, consideră analiştii europeni. Raportul arată că suprafaţa agricolă utilizată în UE a continuat să scadă în ultimii ani şi această tendinţă se va manifesta în continuare. Dacă în prezent suprafaţa agricolă totală a Uniunii Europene este de aproximativ 176 milioane de hectare, se estimează că în 2030 aceasta va ajunge la 172 milioane de hectare.

În ceea ce priveşte terenurile arabile, este de aşteptat ca în următorii 13 ani suprafaţa totală să scadă de la 106,5 milioane hectare (în 2017) la 104 milioane hectare. Evoluţia este influenţată pe de o parte de creşterea urbanizării, respectiv de utilizarea în alte scopuri a terenurilor agricole. La nivelul anului 2016, aproximativ 78% din suprafaţa Uniunii Europene a fost utilizată pentru activităţi non-agricole.

Pentru perioada analizată se estimează că suprafaţa ocupată de culturi agricole va înregistra o scădere de 4 procente, în timp ce suprafeţele cu păşuni permanente se vor reduce cu 3 la sută. Partea bună ar fi că suprafaţa terenurilor nelucrate ar urma să scadă în medie cu 162.000 de hectare pe an, chiar dacă ritmul este mult mai lent decât în trecut.

Vizualizat: 747 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!