Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PĂMÂNTUL ROMÂNESC, SALVAT DE „FOCUL DACIC”?

Publicat: 07 octombrie 2016 - 09:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Un Comitet de inițiativă, înființat la jumătatea lunii septembrie 2016, vrea să strângă 500.000 de semnături ca să schimbe Constituția (Articolul 44, aliniatul 2). Cum să o schimbe? Pământul nostru să fie declarat patrimoniu național! Dacă străinii vor o bucată de pământ pe care să construiască, pot să cumpere. Dacă vor o bucată de pământ pe care să facă agricultură, nu mai pot să cumpere!

Click pe poza pentru galerie!

Șeful Comitetului este Ioan Toroican, care conduce Asociația Mișcarea Focul Dacic, înființată în 2015 și autoproclamată „Mișcare de renaștere națională”. Toroican spune despre sine că este om de afaceri și recunoaște că are o agenție imobiliară, în Timișoara, prin care vinde terenuri, dar nu agricole și mai ales nu către străini.

Actul de constituire a Comitetului de inițiativă a fost semnat la Timișoara, pe 14 septembrie 2016. Din Comitet fac parte 33 de membri. Printre aceștia sunt și Dimitrie Muscă, unul din cei mai mari fermieri din România, și Emil Dumitru, președintele Federației Pro Agro. Emil Dumitru spune că l-a invitat Muscă și nu a putut să-l refuze. Pe Muscă l-ar fi „curtat” cei de la Focul Dacic cam de un an. Îi creditează, deocamdată, pe inițiatori cu bună credință. Spune că la înființarea Comitetului „au venit profesori universitari și de la Craiova, București, Cluj, niște eminențe cenușii”. Nu știe sigur dacă demersul o să aibă succes, dar spune că va sponsoriza acțiunea de strângere de semnături a Comitetului, dacă va fi nevoie.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

Vizualizat: 5655 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Diaconu Daniel Dumitru
|
07. 11, 2017. Tuesday 22:35

Sunt din județul Neamț. Acolo aveți membri? Aș vrea să mă înscriu. Telefonul meu este 0747630642.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?