Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ONG-urile germane pierd lupta cu soia GMO

Publicat: 24 septembrie 2019 - 12:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg a hotărât că autorizarea soiei modificate genetic produsă de fosta corporaţie agrochimică Monsanto era legală. Un recurs nu mai este posibil!

Soia_bHotărârea răspunde astfel apelurilor formulate de trei organizaţii neguvernamentale germane la o decizie luată de Comisia Europeană în anul 2012. Atunci s-a ajuns la concluzia că soia modificată genetic are acelaşi efect asupra sănătăţii umane şi animale ca şi soia nemodificată genetic.

Acest lucru a permis companiei Monsanto să continue comercializarea de sămânţă de soia modificată genetic pe teritoriul Uniunii Europene. Boabele au fost modificate pentru a le face mai rezistente la insecte şi dăunători, pe lângă faptul că sunt rezistente la erbicidul glifosat.

ONG-urile au contestat decizia Comisiei afirmând că nu au fost efectuate suficiente cercetări privind efectele secundare potenţial necunoscute ale culturii de soia transcenică. Organizaţiile respective au precizat că riscurile toxicologice ale soiei modificate genetic nu au fost încă explorate în mod adecvat.

Monsanto a fost cumpărată de compania germană Bayer în 2018. Soia transgenică a fost dezvoltată în America de Sud şi a fost cultivată până acum pe o suprafaţă de peste 73 milioane hectare de teren în Argentina, Brazilia, Paraguay şi Uruguay.

Vizualizat: 433 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!