Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O NOUĂ TAXĂ PENTRU FERMIERII ROMÂNI

Publicat: 06 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În România nu se știe ce produc fermierii, cât produc și cât vând, susține Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR). Acesta pledează pentru sistemul de fiscalitate aplicat pentru agricultorii din Italia, în timp ce Ministerul Finanțelor prgătește o nouă taxă forfetară.

Click pe poza pentru galerie!

„În Italia, nici să vrei nu poți cumpăra de la un producător un produs fără să ai inclus în preț TVA. Italienii au cinci trepte de deducere a TVA, de plată către bugetul de stat. El, fermierul, încasează 9% TVA în prețul cu care vinde produsul și plătește la bugetul de stat doar 2%, 5%, 7% pentru societățile mari care lucrează integrat și fac deduceri de 100% a TVA. Deci, se plătește TVA în funcție de dimensiunea fermei. Asta ne-ar ajuta pe noi, în sfârșit, să vedem ce producem și ce se vinde în țara aceasta. Să se aplice tuturor categoriilor de fermieri. Ar încuraja și fermierul mic să iasă în fiscalitate. El, oricum, plătește impozit pe norma de venit, plătește niște impozite către stat, dar nu i se reflectă nicăieri cantitatea de produs pe care o vinde din exploatația respectivă”, spune Frânc.

„Nu înțeleg de ce nu traducem ceea ce este gata și funcționează atât de bine în alte țări și ne chinuim acum să inventăm alte scheme, care nu spun neapărat că vor fi rele. Și schema cu care a venit Ministerul de Finanțe, care ar aduce un pic de lumină și o simplificare a lucrurilor: a venit cu o plată forfetară a TVA la persoanele fizice. Așteptăm să vedem exact mecanismul pe care-l vor gândi. Fermierul va plăti o cotă în funcție de dimensiunea exploatației, repet, și-n al doilea rând, statul va încasa o sumă din TVA pe care acum nu o încasează și, lucrul cel mai important, repet, va fi faptul că noi, în sfârșit, vom ști ce producem și ce vindem”, explică liderul FCBR.

Fermierii români au discutat despre noua taxă pe care o pregătește Ministerul de Finanțe, cu premierul Dacian Cioloș și cu secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, la întâlnirea din 11 august de la Sibiu.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?