Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O ACTIVITATE SUB SEMNUL PROFITULUI

Publicat: 18 aprilie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârșitul lunii martie, cei 32 de producători agricoli, majoritatea membri fondatori ai Cooperativei Agricole BRAICOOP din județul Brăila, s-au întrunit în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a acestei adunări s-a aflat și analiza bilanțului la 31.12.2014.

Click pe poza pentru galerie!

Din analiza contului de profit și pierdere rezultă că, la finele anului 2014, Cooperativa agricolă brăileană a înregistrat un profit net în valoare de 400.052 lei. Principalii indicatori au fost îndepliniți, iar rezultatul exercițiului financiar contabil la data de 31.12.2014 arată o cifră de afaceri netă de 20.116.430 lei; producția vândută a însumat 160.375 lei, iar veniturile din vânzări de mărfuri - 19.598 lei (reprezentând procentual 97,43%). Intrări de sume de bani importante au fost realizate de prestările de servicii, cum ar fi uscarea produselor agricole, ce au însumat 115.885 lei. „Și în anul care s-a încheiat, iată, am desfășurat o activitate sub semnul profitului, semn că de la înființare suntem pe un drum bun, iar această asociere a noastră nu a fost un lucru în zadar”, ne-a declarat Costică Mocanu.

Vizualizat: 600 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?