Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„NU ŞTIM SĂ GÂNDIM STRATEGIC!” Retrospectivă 2020 cu Nicu Vasile, liderul LAPAR

Publicat: 26 decembrie 2020 - 18:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„După 30 de ani noi nu ştim să gândim strategic. Nu există nici o strategie pentru secetă şi vorbim de şapte luni de zile de irigaţii, dar nu avem nici comasarea terenurilor. Nu poţi nici să irigi, nici să faci un plan de afaceri pe termen lung”, consideră Nicu Vasile, preşedintele LAPAR.

 

PĂMÂNTUL ESTE UN BUN STRATEGIC NAŢIONAL

 

„Pe fond funciar avem destule probleme, la tribunal cele mai multe procese sunt legate de terenuri. Avem pământurile cele mai fragmentate din UE, suntem a cincea putere agricolă a Uniunii Europene şi avem 64 milioane de sole! Cum poţi face agricultură performantă? Noi discutăm de productivitatea muncii, de randamente, ca fermierii să fie ajutaţi să facă plusvaloare. Asta ne trebuie în 2021!
De asemenea, nu avem o definiţie a ceea ce înseamnă fermă mare, mijlocie sau mică şi apoi trebuie să facem o reformă agrară. România este singura ţară din Europa care are cea mai mare creştere negativă”, a încheiat Nicu Vasile.

Nicu Vasile - retrospectiva 2020_b

sursa foto: priainfo.ro

Vizualizat: 1317 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?