Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„NU S-A DECLARAT STAREA DE CALAMITATE”. Retrospectivă cu Florentin Bercu

Publicat: 20 decembrie 2020 - 22:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajunşi la finele unui an extrem de complicat, facem bilanţul consultând opiniile unor lideri marcanţi ai agriculturii. Ce-a fost bun, ce-a fost rău în 2020? Ce priorităţi avem în 2021? Iată ce spune Florentin Bercu, director executiv UNCSV!

„NU S-A DECLARAT STAREA DE CALAMITATE” - Florentin Bercu, director executiv UNCSV

„A fost bine că s-au dat despăgubiri pentru culturile de toamnă; a fost bine că s-a plătit cotizaţia la COPA-COGECA pentru ca fermierii români să fie reprezentaţi la nivel european. Apoi a fost bine că s-a îmbunătăţit legea vânzării terenurilor şi Legea Cooperaţiei Agricole.
Din nefericire, nu s-a declarat starea de calamitate pentru culturile agricole, aşa cum a cerut Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare; nu s-au amânat ratele pentru fermierii calamitaţi proporţional cu paguba suferită şi nu s-au redus efectivele de mistreţi, conform densităţii optime prevăzută în legislaţie: un mistreţ la 2 kmp!”, ne-a declarat directorul executiv al Uniunii Naţionale de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV).
Florentin Bercu este de părere că anul viitor este necesară acordarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară calamitate, precum şi implementarea unui plan naţional integrat de combatere şi prevenire a riscurilor catastrofice: „mă refer la acel produs care să asigure cu adevărat seceta, nu doar aşa în glumă, cum s-a întâmplat anul ăsta”, a precizat Florentin Bercu.

Florentin Bercu - retrospectiva 2020_b

Investiţii prioritare prin PNDR

„De asemenea, se impune depunerea iniţiativei legislative, implementarea cotizaţiei profesionale agricole voluntare şi relansarea măsurilor din PNDR pentru perioada de tranziţie (2021-2022), ţinând cont de priorităţile şi de solicitarea României să se aloce banii pentru investiţii prioritare în depozitarea producţiei agricole, condiţionare, procesare, care să aducă valoare adăugată şi să aibă posibilitatea şi puterea să echilibreze balanţa comercială a României”, a punctat Bercu.

Vizualizat: 1195 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?