Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Nu combatem seceta, dar asigurăm culturile!

Publicat: 21 decembrie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Austriecii de la Die Österreichische Hagelversicherung și-au făcut intrarea, în acest an, pe piața asiguratorilor din România, fiind prima societate de profil care asigură seceta. Această mutare vine după ce, în urmă cu mai mulți ani, compania s-a extins la nivel regional pe piețele din Europa de Est. 

Click pe poza pentru galerie!

În România, Die Österreichische Hagelversicherung le oferă agricultorilor, prin Agra Asigurări, posibilitatea de a-și asigura culturile printr-un sistem de tarifare simplificat, fără a mai fi necesară comunicarea producției sau prezentarea avizului tehnologic.

Cu ajutorul colaboratorilor săi, societatea a demarat o campanie de promovare și de informare asupra produselor de asigurare ofertate pe piața de profil din România. În cele ce urmează, Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări face o prezentare a primelor sale produse de asigurare, și anume Agrar Basis și Index de Secetă.

 

AGRAR BASIS

Asigurarea culturilor agricole prin produsul AGRAR BASIS acoperă mai multe tipuri de riscuri: grindină, îngheț, incendiu, furtună și ploi torențiale.

• Asigurarea riscului de grindină este obligatorie pentru încheierea unei polițe AGRAR BASIS, combinarea cu celelalte riscuri fiind opțională și flexibilă.

• Riscul de îngheț are acoperire totală (inclusiv îngheț de iarnă) și neîntreruptă din momentul emiterii poliței și până la data de 15.05.2016. În cazul producerii unei daune la riscul de îngheț asigurat, fermierului îi sunt despăgubite costurile de refacere a culturii.

• În cazul riscurilor de incendiu și de grindină se despăgubesc pierderile cantitative de producție.

• La riscurile furtună și ploaie torențială, în cazul pagubelor timpurii produse până la data de 15.05 se despăgubesc costurile de refacere a culturii, iar în cazul pagubelor produse după data de 16.05 a perioadei asigurate se despăgubesc pierderile cantitative de producție.

• Constatarea daunelor se face prin evaluarea pagubelor de către cei 450 de constatatori de daună, care sunt fermieri activi și care au fost instruiți în cadrul propriei Academii.

 

INDEX DE SECETĂ

• Se asigură culturile de: grâu, porumb și floarea-soarelui.

• Fermierul este despăgubit pentru deficitul de precipitații și pentru zilele de caniculă.

• Dispunem în toată țara de 121 de stații meteo, astfel că fermierii au posibilitatea de a alege stația meteo situată în apropierea terenurilor lor asigurate.

• Nu este necesară inspecția de daună, ci doar notificarea ei.

• Calculul despăgubirii se face pe baza datelor oficiale furnizate de stațiile meteo; raportarea se face între media de precipitații din perioada asigurată/anul prezent și media multianuală istorică înregistrată la stația aleasă de către asigurat.

• Suplimentar, se despăgubesc și zilele de caniculă (zile cu o temperatură mai mare sau egală cu 32 de grade).

• Datele meteorologice utilizate sunt furnizate de Administrația Națională de Meteorologie din România.

Chiar dacă asigurarea agricolă nu înseamnă pentru fermieri prevenirea calamităților naturale, ea poate garanta un real ajutor financiar în cazul producerii acestor calamități. Prin produsele sale, Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări dorește să vină în ajutorul fermierilor, simplificând condițiile de contractare și de constatare a daunei.

 

 

 

DATE DE CONTACT

Pentru mai multe informații accesați www.agraasigurari.ro sau contactați managerii regionali ai societății Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări.

• Manager regional Vest: Adrian Horia LUPU

Tel.: 0040736.140.125

E-mail: lupu@agraasigurari.ro

Județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Teleorman

• Manager regional Est: Silviu STEGARIU

Tel.: 0040736.140.105

E-mail: stegariu@agraasigurari.ro 

Județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

 

 

Vizualizat: 1078 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?