Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăți AgriPlanta 2013

Publicat: 29 ianuarie 2013 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Pregătirile pentru ediția din 2013 a expoziției AgriPlanta au început deja, organizatorul - DLG Intermarketing - găsind deja soluții pentru rezultate mai bune. Față de edițiile precedente, suprafața expoziției s-a mărit iar numărul loturilor demonstrative a crescut de la 20 la 24

Click pe poza pentru galerie!

Până în prezent, pentru ediția din 2013 a AgriPlanta s-au înscris firmele care comercializează semințe, acestea fiind nevoite să-și înființeze deja loturile demonstrative. „Am avut o cerere pe ultima sută și am fost nevoiți să mai creăm un lot, deși DLG nu face așa ceva. Este vorba de o firmă nouă din Turcia - May Agro Seeds, care a insistat să înființeze un lot în primăvară”, ne-a precizat Corina Mareș, director general al DLG Intermarketing.

 

15 loturi complet noi

Cerința respectării rotației culturilor a determinat organizatorii să înființeze loturi noi. „Dacă pe suprafețele mari nu se văd toate problemele, pe o suprafață mică de 600 mp se văd toate problemele unei culturi. Motiv pentru care rotația culturilor este foarte importantă. Pentru 2013 am înființat loturi noi.

Avem 15 loturi complet noi, unde înainte a crescut doar iarbă”, a explicat organizatorul expoziției.
Starea culturilor de toamnă este bună, mai ales că la începutul lunii decembrie suprafețele au fost acoperite cu un strat de 10 cm de zăpadă.

„Colegii de la firmele de semințe au decis să nu facă răriri, să lase totul așa cum a crescut și să vedem cât anume mai rezistă după iarnă. În 2011 spre 2012 am reușit să avem un singur lot de rapiță, deși în toamnă am semănat 5-6 loturi. Pentru 2013 sperăm să rămână mai multe”, ne-a prezentat situația culturilor Corina Mareș.

Organizatorii se așteaptă ca alături de mărcile și expozanții tradiționali, anul acesta la AgriPlanta să participe și firme naționale și internaționale renumite care nu au mai fost la edițiile anterioare ale expoziției. De altfel, pentru 2013 suprafața dedicată expoziției s-a extins la 25 de ha.

 

Ediția din 2013 va fi mult îmbunătățită

Din punct de vedere al amplasamentului, au fost realizate câteva modificări față de edițiile precedente. Zona „tractor și tractorist” a fost mutată în partea din față a expoziției, pentru a anima spațiul. Tot aici va fi amenajat și amplasamentul dedicat forumului care va avea ca temă centrală a discuțiilor, ca de altfel și a ediției din 2013, „Schimbările climatice și apa”. „Zona de demonstrații pentru prelucrarea solului a rămas în continuare în partea din spate a expoziției. Spațiul de aici se poate mări până la 16 hectare, dacă este nevoie”, a explicat Corina Mareș.

Tot ca element de noutate, în cadrul expoziției ar putea fi plantată o viță de vie. „Am primit solicitare să amenajăm o viță de vie într-un solar. Am dat curs acestei propuneri și ne dorim să o punem în practică”, a declarat Corina Mareș.

Strategia de atragere a vizitatorilor va fi gândită separat pe categorii de fermieri: mari, medii sau mici, și pe specificul fermelor. „Printre criteriile de care se va ține cont în Campania de promovare AgriPlanta 2013 putem menționa: dimensiunea fermelor, specificul fermelor din diferite regiuni ale României, tipuri de evenimente dedicate fermierilor vizitatori. Campania de promovare a început în luna octombrie 2012 și va continua până în timpul expoziției, în perioada 6-9 iunie 2013”, a explicat Corina Mareș.

În plus, „există niște proiecte pentru protecția mediului împreună cu RIGK România. Vrem să atragem de partea noastră și AIPROM, cu care avem inițiate deja discuții. În 2013, la AgriPlanta vom premia fermierii care respectă regulile de protecția mediului, într-o campanie organizată împreună cu RIGK. Vom încerca să recopensăm un fermier pentru adunarea deșeurilor lichide. Sperăm că în 2014 inițiativa noastră va continua”, a explicat Corina Mareș.

 

CATALOGUL EXPOZIȚIEI - CU O LUNĂ ÎNAINTE DE EVENIMENT

Una dintre noutățile ediției din 2013 o reprezintă distribuția catalogului expoziției cu o lună înainte de eveniment. „Dacă în fiecare an catalogul se distribuia la expoziție, pentru anul 2013, acesta va avea un format A4 și îl vom distribui cu aproximativ o lună înainte de începerea expoziției, către un număr de 5.000-7.000 de potențiali vizitatori - fermieri aflați într-o bază de date de vizitatori specialiști.

Acest catalog va cuprinde prezentarea firmelor expozante, liste cu participanții, planul expoziției, reclame ale expozanților, prezentări și oferte ale partenerilor, acces și program de vizitare, dar și articole de specialitate scrise de personalități din lumea agricolă din țară și din străinătate, informații actuale despre piețe și burse, oferte speciale pentru perioada târgului, noutăți în domeniul agricol.

Un catalog dat la fața locului nu ajută foarte mult, dar trimis cu o lună înainte poate să aducă un vizitator în plus”, a explicat organizatorul AgriPlanta.

Vizualizat: 663 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
drumul
|
06. 08, 2013. Saturday 19:00
da, frumos anul acesta dar drumul de la autostrada pana acolo? cine-l face?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?