Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NOUA CONDUCERE A MINISTERULUI AGRICULTURII

Publicat: 02 decembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Până la preluarea portofoliului Agriculturii, pe 18 noiembrie 2015, Achim Irimescu a ocupat funcția de ministru - consilier în cadrul Reprezentanței permanente a României la Comisia Europeană, fiind șeful secției Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

Click pe poza pentru galerie!

Irimescu a mai fost secretar de stat în MADR în perioada mai 2012 - februarie 2014, numit la propunerea fostului ministru, Daniel Constantin, și a coordonat cele două Agenții de Plăți (APIA și AFIR), Autoritatea de Management pentru PNDR și relația cu direcțiile tehnice din cadrul Comisiei Europene. Tot el a condus Comitetul pentru elaborarea PNDR 2014-2020. Achim Irimescu este doctor în economie agrară la ASE Bucuresti, iar din 1998 și până a preluat postul de secretar de stat în MADR a fost șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

 

Trei secretari de stat la MADR

MADR va avea trei secretari de stat sub conducerea lui Achim Irimescu. Alexandru Potor, președintele Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), a fost numit în locul lui George Turtoi, în timp ce Daniel Botănoiu și Simona Man rămân deocamdată în funcții.

Alexandru Potor va fi responsabil de activitatea celor două agenții de plăți din sector, respectiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a spus Irimescu, înainte de numirea noului secretar de stat.

Potrivit noului ministru al Agriculturii, Simona Man va prelua atribuțiile lui Ioan Uțiu, care a ocupat un al patrulea post de secretar de stat în MADR, iar Daniel Botănoiu își va păstra, deocamdată, funcția cu atribuțiile pe care le are deja în minister.

Vizualizat: 1230 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?