Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noile semănători Monosem: pe plus la precizie şi confort

Publicat: 08 februarie 2018 - 18:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Agritechnica 2017, Monosem a prezentat o serie de noi sisteme de semănat: semănătoarea NG Plus 4 tractată (cu 8 rânduri) cu şasiu rigid şi cadru rabatabil, semănătoarea cu sistem MultiSlide şi semănătoarea de precizie cu ElectricDrive.

Monosem este reprezentată în România de societatea Cons DDA.

Monosem NX tractata

Semănătoarea Monosem NG Plus 4 - tractată 
Una dintre cele mai importante noutăţi prezentate de către Monosem şi care a apărut la cererea pieţei este sistemul de semănătoare 8 rânduri tractată. „De-a lungul anilor, a fost o limitare la lucrul cu semănătorile de 8 rânduri cu tractoare în patru cilindri, din cauza limitării capacităţii de ridicare a tractoarelor; niciodată nu a fost posibilă ataşarea unei semănători de 8 rânduri la un tractor de 100-120 CP (tractor în patru cilindri). Acum, Monosem are o semănătoare complet tractată, care la capătul parcelei este ridicată pe roţile de transport, se întoarce şi intră înapoi în lucru. Nu e nevoie de ridicare în tiranţii tractorului, întrucât semănătoarea este ridicată cu ajutorul sistemului hidraulic al tractorului. Acesta este un mare pas înainte, pentru că la semănătorile de 8 rânduri a fost întotdeauna o limitare, în sensul că avem nevoie obligatoriu de un tractor de 180-200 CP”, ne-a declarat Dan Goldiş, administrator Cons DDA.
Acest model de semănătare cu 8 rânduri, tractată, este disponibilă în varianta NG Plus 4 cu şasiu rigid TOP 7, lăţimea de 6,3 metri, 8 buncăre seminţe de 52 litri şi două buncăre din plastic pentru fertilizare cu capacitatea de 700 litri fiecare.
Tot pe sistemul tractat la 8 rânduri mai sunt disponibile două variante de semănători cu şasiu TFC cu buncăr central de 1.500 litri şi varianta de semănătoare tractată în timpul lucrului şi şasiu rabatabil stânga/dreapta. Monosem a lansat şi o a treia versiune de semănătoare directă pe şasiu NX, la fel tractată în timpul lucrului, cu posibilitatea de rabatare şi buncăr central de 1.500 kg. „Cele trei configuraţii pentru varianta de semănătoare Monosem tractată sunt acum disponibile, chiar din acest sezon (n.r. - de la 1 ianuarie 2018) şi pentru piaţa din România şi pot fi comandate la noi. Cu aceste semănători venim în întâmpinarea clienţilor noştri care doresc o semănătoare cu 8 rânduri de precizie, pentru tractoare de putere mai mică”, a afirmat Dan Goldiş.

MultiSlideMultiSlide

Monosem MultiSlide
O altă noutate prezentată de Monosem este semănătoarea cu şasiu cu posibilitatea de regalare a distanţei dintre rânduri MultiSlide, „un sistem de angrenare între secţii care poate să modifice distanţa între rânduri de la 45 la 80 cm (cu paşi de 2,5 cm), în funcţie de model, fără să mai fie nevoie să se demonteze/monteze fiecare secţie în parte. Practic, la capătul ramei există un sistem cu şurub cu ajutorul căruia secţiile semănătorii culisează”, ne-a explicat Dan Goldiş.
Semănătoarea Monosem MultiSilde este acum disponibilă în mai multe variante:
- MultiSlide 6/7 rânduri cu lăţimea de 4,0 şi 4,5 m (lăţimea de transport de 2,55 şi respectiv 3 m);
- MultiSlide 6/9 rânduri cu lăţimea de 4,5m şi lăţimea de transport de 3 m;
- MultiSlide 8/9 rânduri cu lăţimea de 6,0m şi lăţimea de transport de 3 m.

Monosem TFC 1500

Semănătoarea TFC2 electicdrive
Monosem a prezentat la Agritechnica şi semănătoarea cu angrenaj complet electric, pe şasiu TFC 2 şi cu buncăr central de fertilizare de 2000 litri FertiDrive. Prin acest sistem electric drive se poate controla precis numărul de seminţe, fertilizarea şi microgranulatorul, totul fiind controlat de un terminal ISOBUS. Fiind controlat prin ISOBUS se pot modifica, direct din cabină, parametrii de semănat. "Ca urmare, avem eficienţă, precizie şi confort; sistemul de semănat, nemaifiind legat de roata de transport, nu mai permite acţiunea factorilor externi, a patinării, a condiţiilor de sol etc., bineînţeles costul este altul. Aceste model este compatibil cu sistemele moderne de cartare, adică rata variabilă de semănat”, aşa după cum ne-a declarat Dan Goldiş.
Monosem are acum o licenţă de ISOBUS compatibilă şi certificată cu terminalele tractoarelor, indiferent de model, în acest fel fiind posibil controlul tuturor parametrilor de semănat, inclusiv prin sistemele GPS, direct din cabină.

Pentru Cons DDA, 2017 a fost un an deosebit. „Legat de Monosem, am reuşit să venim cu prima semănătoare hibrid 8/12 care funcţionează şi este deja în al doilea an în lucru cu rezultate foarte bune. Avem comenzi şi pentru semănătorile de 9 rânduri, am introdus foarte bine noul sistem Monoshox cu cilindru de presiune pe paralelorgram, de ultimă generaţie. Clienţii noştri sunt mulţumiţi şi ne dorim şi în acest an o colaborare cel puţin la fel de bună”, a concluzionat Dan Goldiş.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 1204 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?