Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noi condiții pentru recunoașterea grupurilor de producători

Publicat: 15 septembrie 2015 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valoarea minimă a producției comercializate în comun de grupurile de producători agricoli și silvici care solicită recunoașterea a crescut de la 10.000 euro la 30.000 euro, echivalent în lei, potrivit OG 32/2015 (în vigoare din 30 august 2015), care modifică și completează OG 37/2005. Pentru organizațiile de producători, valoarea minimă a fost stabilită la 100.000 euro.

Click pe poza pentru galerie!

Actul normativ mai prevede că înființarea grupurilor și organizațiilor de producători va fi finanțată și prin PNDR 2014-2020 și stabilește câteva noi criterii generale și specifice de recunoaștere. Astfel, grupul trebuie să aibă cel puțin 5 membri producători agricoli și/sau silvici, să dețină un sistem centralizat de contabilitate, facturare, înregistrare și urmărire cantitativă, calitativă și valorică a producției membrilor, să aibă sau să contracteze în primul an de la recunoaștere personal calificat.

De asemenea, cel puțin 51% din producție trebuie să provină de la proprii membri. Totodată, grupul/organizația trebuie să vândă în comun minim 50% din producția proprie în primul an de la recunoaștere, în creștere cu 5% în fiecare an, până la minim 75% începând cu al cincilea an.

Vizualizat: 436 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!