Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nemţii caută cu disperare FORŢĂ DE MUNCĂ pentru AGRICULTURĂ

Publicat: 12 aprilie 2020 - 13:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea mai puternică economie a Europei, Germania urmează să permită accesul pe teritoriul său a aproximativ 80.000 de lucrători sezonieri, în special din estul continentului, pe fondul lipsei de muncă din agricultură.

Potrivit unei analize publicate de Deutsche Welle, lucrătorii, preponderent din Ucraina, dar şi România, după cum am văzut deja, vor intra în Germania în aprilie şi mai (aproximativ 40.000 în fiecare lună) pentru a ajuta la recoltarea legumelor şi a fructelor, sub rezerva unor restricţii.

lucratori sezonieri_bMinistrul agriculturii Julia Klockner şi ministrul de interne Horst Seehofer au convenit după multe discuţii să prevadă intrarea lucrătorilor, chiar dacă Germania a impus măsuri stricte de circulaţie la graniţele sale pe fondul pandemiei Covid-19.

Aceste prevederi indică faptul că lucrătorii trebuie să intre şi să părăsească Germania în grupuri şi trebuie să călătorească cu avionul. De asemenea, trebuie să fie supuşi unui examen medical la sosire. Pentru primele 14 zile de la sosire, muncitorii vor lucra separat unul de altul şi vor rămâne în ferme. De asemenea, vor menţine distanţarea socială sau, dacă acest lucru nu este posibil, vor purta măşti şi mănuşi.

Aceşti lucrători sezonieri vor fi suplimentaţi şi cu 10.000 de lucrători temporari recrutaţi din Germania. Deutsche Welle susţine că aceşti lucrători casnici vor fi recrutaţi dintre studenţi, şomeri şi solicitanţi de azil. Autorităţile de la Berlin au anunţat anterior că, până la sfârşitul lunii mai, ţara va avea nevoie de aproximativ 100.000 de lucrători sezonieri în sectorul agricol. Doar 20.000 au sosit înainte ca ţara să pună în aplicare interdicţia de intrare din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe de altă pare, Asociaţia Fermierilor Germani (DBV) a precizat că interzicerea intrării lucrătorilor agricoli şi sezonieri ar duce la o lipsă de produse vegetale şi la creşterea preţurilor.

Vizualizat: 934 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?