Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nemţii caută cu disperare FORŢĂ DE MUNCĂ pentru AGRICULTURĂ

Publicat: 12 aprilie 2020 - 13:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea mai puternică economie a Europei, Germania urmează să permită accesul pe teritoriul său a aproximativ 80.000 de lucrători sezonieri, în special din estul continentului, pe fondul lipsei de muncă din agricultură.

Potrivit unei analize publicate de Deutsche Welle, lucrătorii, preponderent din Ucraina, dar şi România, după cum am văzut deja, vor intra în Germania în aprilie şi mai (aproximativ 40.000 în fiecare lună) pentru a ajuta la recoltarea legumelor şi a fructelor, sub rezerva unor restricţii.

lucratori sezonieri_bMinistrul agriculturii Julia Klockner şi ministrul de interne Horst Seehofer au convenit după multe discuţii să prevadă intrarea lucrătorilor, chiar dacă Germania a impus măsuri stricte de circulaţie la graniţele sale pe fondul pandemiei Covid-19.

Aceste prevederi indică faptul că lucrătorii trebuie să intre şi să părăsească Germania în grupuri şi trebuie să călătorească cu avionul. De asemenea, trebuie să fie supuşi unui examen medical la sosire. Pentru primele 14 zile de la sosire, muncitorii vor lucra separat unul de altul şi vor rămâne în ferme. De asemenea, vor menţine distanţarea socială sau, dacă acest lucru nu este posibil, vor purta măşti şi mănuşi.

Aceşti lucrători sezonieri vor fi suplimentaţi şi cu 10.000 de lucrători temporari recrutaţi din Germania. Deutsche Welle susţine că aceşti lucrători casnici vor fi recrutaţi dintre studenţi, şomeri şi solicitanţi de azil. Autorităţile de la Berlin au anunţat anterior că, până la sfârşitul lunii mai, ţara va avea nevoie de aproximativ 100.000 de lucrători sezonieri în sectorul agricol. Doar 20.000 au sosit înainte ca ţara să pună în aplicare interdicţia de intrare din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe de altă pare, Asociaţia Fermierilor Germani (DBV) a precizat că interzicerea intrării lucrătorilor agricoli şi sezonieri ar duce la o lipsă de produse vegetale şi la creşterea preţurilor.

Vizualizat: 1058 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?