Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MODIFICĂRI LEGISLATIVE

Publicat: 05 noiembrie 2014 - 13:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 1 octombrie 2014, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care modifică mai multe acte normative din domeniul agriculturii, informează MADR.

Click pe poza pentru galerie!

Legea pajiștilor (OUG 34/2013)
„Utilizatori de pășuni și fânețe” vor fi considerați și crescătorii de animale, persoane juridice de drept public sau de drept privat, constituite conform prevederilor Codului civil, având animale, proprii sau ale fermierilor membri, înscrise în RNE.
Ferme de familie (OUG 43/2013)
Vor putea accesa credite ipotecare cu doar 10% avans și garanții de stat pentru achiziția de teren agricol toate persoanele fizice și juridice, până la maximum 1.000 ha în proprietate. Până acum, această posibilitate era valabilă doar pentru achiziția terenului aflat în arendă și doar de către arendaș.
De asemenea, s-a schimbat baza de calcul a fermei de familie de la unitatea de dimensiune economică (UDE) la valoarea standard a producției agricole (SO), cum este reglementată baza de calcul din PNDR.
Fonduri mutuale (OUG 64/2013)
Fondurile mutuale vor fi supervizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Modificările reglementează rolul ASF în procesul de acreditare și supraveghere a Fondurilor Mutuale, respectiv acordarea avizului prealabil în scopul înscrierii asociației în Registrul asociațiilor și fundațiilor, eliberarea unui aviz de funcționare în vederea obținerii acreditării din partea MADR.
De asemenea, au fost actualizate prevederile legate de forma de organizare a fondului mutual, conținutul actului constitutiv și al statutului, precum și prevederi referitoare la conducere, având în vedere asigurarea împotriva riscurilor menționate expres și posibilitatea solicitării de sprijin din FEADR.

Vizualizat: 353 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?