Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificări la măsurile neagricole din PNDR

Publicat: 23 martie 2016 - 21:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR anunță că a modificat Ghidurile solicitantului pentru submăsurile din PNDR 2020 dedicate sectorului non-agricol din zona rurală.

Click pe poza pentru galerie!

Atenție la codul CAEN!
Pentru sM 6.2 - Înființarea de activități neagricole în zonele rurale, sunt eligibili la finanțare solicitanții care propun realizarea de activități aferente unui cod CAEN înregistrat la Registrul Comerțului, autorizat/neautorizat în condițiile Legii 359/2004, doar dacă până la momentul depunerii Cererii de Finanțare nu au desfășurat activitatea aferentă codului CAEN propus prin proiect. Pentru a fi eligibili, solicitanții care aveau deja autorizat codul CAEN propus prin proiect, trebuie să depună o Declarație întocmită și semnată de un expert contabil, din care să reiasă că întreprinderea nu a desfășurat niciodată activitatea pentru care solicită finanțare.
În cadrul sM 6.4 - Crearea și dezvoltarea de activități neagricole, sunt eligibile proiectele care propun activități aferente unui singur cod CAEN. Se pot completa mai multe coduri CAEN doar dacă acestea sunt aferente unui singur flux tehnologic, fără a obține produse/lucrări/servicii diferite. Nu sunt eligibile proiectele ce presupun activități aferente mai multor coduri CAEN, care au intensități diferite ale sprijinului nerambursabil (70%, respectiv 90%).

Noutăți importante!
Pentru sM 6.2, durata de monitorizare a proiectului a scăzut de la 5 ani la 3 ani de la data ultimei plăți efectuate de către AFIR.
De asemenea, atât pentru sM 6.2, cât și pentru sM 6.4, solicitanții care își creează mai mult de un cont pe site-ul AFIR și care depun mai multe proiecte în aceeași sesiune, vor avea toate proiectele declarate neeligibile.

Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 495 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?