Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificări la măsurile neagricole din PNDR

Publicat: 23 martie 2016 - 21:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR anunță că a modificat Ghidurile solicitantului pentru submăsurile din PNDR 2020 dedicate sectorului non-agricol din zona rurală.

Click pe poza pentru galerie!

Atenție la codul CAEN!
Pentru sM 6.2 - Înființarea de activități neagricole în zonele rurale, sunt eligibili la finanțare solicitanții care propun realizarea de activități aferente unui cod CAEN înregistrat la Registrul Comerțului, autorizat/neautorizat în condițiile Legii 359/2004, doar dacă până la momentul depunerii Cererii de Finanțare nu au desfășurat activitatea aferentă codului CAEN propus prin proiect. Pentru a fi eligibili, solicitanții care aveau deja autorizat codul CAEN propus prin proiect, trebuie să depună o Declarație întocmită și semnată de un expert contabil, din care să reiasă că întreprinderea nu a desfășurat niciodată activitatea pentru care solicită finanțare.
În cadrul sM 6.4 - Crearea și dezvoltarea de activități neagricole, sunt eligibile proiectele care propun activități aferente unui singur cod CAEN. Se pot completa mai multe coduri CAEN doar dacă acestea sunt aferente unui singur flux tehnologic, fără a obține produse/lucrări/servicii diferite. Nu sunt eligibile proiectele ce presupun activități aferente mai multor coduri CAEN, care au intensități diferite ale sprijinului nerambursabil (70%, respectiv 90%).

Noutăți importante!
Pentru sM 6.2, durata de monitorizare a proiectului a scăzut de la 5 ani la 3 ani de la data ultimei plăți efectuate de către AFIR.
De asemenea, atât pentru sM 6.2, cât și pentru sM 6.4, solicitanții care își creează mai mult de un cont pe site-ul AFIR și care depun mai multe proiecte în aceeași sesiune, vor avea toate proiectele declarate neeligibile.

Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 618 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?