Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificări la Măsura 312 „Micro-întreprinderi”

Publicat: 25 februarie 2014 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APDRP a modificat în ianuarie 2014 ghidul solicitantului (Versiunea 07) pentru Măsura 312 „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi”

Click pe poza pentru galerie!

APDRP precizează însă că GAL-urile carea au lansat, până la 21 ianuarie 2014, apeluri de selecție a proiectelor în cadrul Măsurii 41, care se regăsesc în obiectivele Măsurii 312 „Micro-întreprinderi”, vor utiliza Ghidul Solicitantului Versiunea 06 și fișele de verificare care au fost valabile până la data menționată.

De asemenea, Agenția mai precizează că prin Măsura 312 este eligibilă achiziția de ambulanțe veterinare - ca mijloace de transport specializate - în cadrul activităților cuprinse în codul CAEN 7500 - Activități veterinare, în timp ce activitatea de transport al pacienților cu ambulanța, codificată prin cod CAEN 8690 - Alte activități referitoare la sănătatea umană, nu este eligibilă prin Măsura 312. Codul CAEN 8690 nu este inclus în Anexa 9 la Ghidul Solicitantului aferent Măsurii 312 pentru a nu exista riscul dublei finanțări cu activitățile desfășurate prin Programul Operațional Regional.

 

2.698 proiecte contractate, 235.414 mil. euro plătiți

Pe Măsura 312 din PNDR 2007-2013, APDRP a primit și a evaluat 9.499 de cereri de finanțare pentru proiecte de investiții, în valoare de 1,317 mld. euro. Alocarea măsurii a fost de aproape 449,741 mil. euro.

Până la începutul lunii februarie 2014, au fost selectate pentru finanțare 3.498 proiecte, valoarea fondurilor europene nerambursabile aferentă acestora fiind de peste 423,295 mil. euro. Au fost încheiate contracte de finanțare pentru 2.698 proiecte, fondurile alocate pentru aceste contracte depășind 330,273 mil. euro. Pentru proiectele contractate, în urma transmiterii de către beneficiari a cererilor de plată, APDRP a efectuat plăți în valoare totală de peste 235.414 mil. euro.

 

20,24 mil. euro pentru internet la sate

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a finalizat și publicat Ghidul Solicitantului pentru Submăsura 322e) „Investiții privind infrastructura de broadband (bandă largă) în spațiul rural” din PNDR 2007-2013. Sesiunea de depunere a proiectelor va fi lansată în februarie 2014, iar contractarea proiectelor urmează a fi finalizată până la 30 iunie 2014, informează APDRP.

Submăsura 322e) a fost inclusă în cea de-a X-a propunere de modificare a PNDR 2007-2013, aprobată de către Comisia Europeană și se încadrează în Axa III - „~mbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale”, având drept obiectiv creșterea accesului la servicii de comunicații în bandă largă pentru populația din zona rurală.

Alocarea financiară publică (FEADR Â buget național) pentru această submăsură este de cca. 20,24 mil. euro, fiind estimat că vor fi implementate aproximativ 120 de proiecte.

 

Maxim 200.000 euro/proiect

Beneficiarii acestei submăsuri sunt IMM-uri ce activează sau urmează să activeze în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, din 1.546 localități desemnate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) drept „zone albe”, respectiv sate în care nu se furnizează servicii de internet în bandă largă la punct fix cu viteza de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice și minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice. Beneficiarii pot obține finanțare nerambursabilă de 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în limita a maxim 200.000 euro/beneficiar. Rețelele de comunicații realizate prin proiectele cu finanțare europeană vor trebui să asigure viteza de transfer indicată mai sus.

 

CREDITE DE INVESTIȚII CU DOBÂNDĂ REDUSĂ

ProCredit Bank a redus dobânda la creditul de investiții, iar în cadrul Programului pentru Competitivitate și Inovare în baza acordului cu Fondul European de Investiții, banca oferă finanțare în condiții preferențiale, respectiv garanții cu costuri zero pentru sume până la 100.000 euro și dobânzi reduse față de nivelul standard.

Clienții pot accesa în sucursalele ProCredit Bank finanțări pentru cumpărarea de terenuri agricole, construcția sau extinderea fermelor, precum și achiziția de echipamente agricole sau de animale.
Creditul de investiții se poate acorda pe o perioada extinsă de finanțare, putând avea o maturitate de până la 15 ani, cu un plan de rambursare adaptat specificului activității. Clienții pot opta pentru o perioadă de grație de până la 12 luni și/sau pentru plata unor rate inegale, în funcție de sezonalitatea afacerii.

Clienții ProCredit Bank care au un proiect de investiții cofinanțat din Fonduri Europene beneficiază de consultanță și finanțare integrală a proiectului respectiv, dar și de dobânzi reduse și garanții europene fără costuri.

ProCredit Bank a acordat până acum peste 50.000 credite agricole, cu o valoare totală mai mare de 280 mil euro. Banca are încheiate convenții cu APIA, FGCR, FNGCIMM. La finalul lui 2013, banca avea un portofoliu de credite agricole în derulare în valoare de 82,8 mil. euro, în creștere cu 20% față de 2012. Din totalul creditelor acordate, aproximativ 30% reprezintă credite agricole.

Vizualizat: 928 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?