Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificări la legea apiculturii

Publicat: 11 decembrie 2015 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noua lege a Apiculturii, Legea 280/2015 pentru modificarea Legii Apiculturii 383/2013, în vigoare din 22 noiembrie 2015, obligă apicultorii să își amplaseze familiile de albine la cel puțin 10 m față de drumurile publice sau hotarele proprietatilor din domeniul public, respectiv la cel puțin 5 m față de hotarele proprietăților din domeniul privat.

Click pe poza pentru galerie!

O altă prevedere importantă obligă autoritățile administraței publice locale, precum și administratorii terenurilor agricole sau silvice să asigure gratuit apicultorilor vetre de stupină temporare sau permanente, pe baza autorizației de stupărit pastoral depuse de către aceștia la consiliul local.

Noua lege a Apiculturii prevede și amenzi mai mari pentru apicultorii care nu dețin carnet de stupină. Aceștia vor fi sancționați cu avertisment sau amendă de la 50 lei la 70 lei. În cazul în care nu completează carnetul de stupină, amenda va fi de de la 25 lei la 50 lei, redusă față de vechea lege.

De asemenea, noua lege precizează că ameliorarea albinelor din România se realizează prin programul național de ameliorare întocmit de organizațiile și asociațiile acreditate de Agenția Națională pentru Zootehnie și care are la bază ameliorarea rasei locale A. M. Carpatica, în rasă curată.

Vizualizat: 648 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?