Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificări la legea apiculturii

Publicat: 11 decembrie 2015 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noua lege a Apiculturii, Legea 280/2015 pentru modificarea Legii Apiculturii 383/2013, în vigoare din 22 noiembrie 2015, obligă apicultorii să își amplaseze familiile de albine la cel puțin 10 m față de drumurile publice sau hotarele proprietatilor din domeniul public, respectiv la cel puțin 5 m față de hotarele proprietăților din domeniul privat.

Click pe poza pentru galerie!

O altă prevedere importantă obligă autoritățile administraței publice locale, precum și administratorii terenurilor agricole sau silvice să asigure gratuit apicultorilor vetre de stupină temporare sau permanente, pe baza autorizației de stupărit pastoral depuse de către aceștia la consiliul local.

Noua lege a Apiculturii prevede și amenzi mai mari pentru apicultorii care nu dețin carnet de stupină. Aceștia vor fi sancționați cu avertisment sau amendă de la 50 lei la 70 lei. În cazul în care nu completează carnetul de stupină, amenda va fi de de la 25 lei la 50 lei, redusă față de vechea lege.

De asemenea, noua lege precizează că ameliorarea albinelor din România se realizează prin programul național de ameliorare întocmit de organizațiile și asociațiile acreditate de Agenția Națională pentru Zootehnie și care are la bază ameliorarea rasei locale A. M. Carpatica, în rasă curată.

Vizualizat: 512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?