Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ministrul Agriculturii a primit „derogare” pentru a soluţiona revendicările protestatarilor

Publicat: 06 octombrie 2010 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Liderii Federaţiei Agrostar şi ai FNPAR au suspendat acţiunile de protest programate pentru data de 9 septembrie a.c., oferindu-i noului ministru al Agriculturii un răgaz de o lună pentru a soluţiona cele 25 de revendicări ale fermierilor. Acestea i-au fost prezentate chiar în prima zi de mandat ministerial, în 6 septembrie 2010, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii agricultorilor, desfăşurată la sediul Ministerului Agriculturii.

Click pe poza pentru galerie!

După această perioadă de răgaz, ce expiră la 04 octombrie a.c., reprezentanţii fermierilor vor face o evaluare a rezolvării problemelor prezentate, urmând să hotărască, mai apoi, în funcţie de rezultate, oportunitatea mişcărilor revendicative şi de protest viitoare.

Printre revendicările agricultorilor se numără elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului Comisiei Europene (CE) pentru acordarea ajutoarelor de stat în sectorele agricol şi forestier, găsirea de soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, precum şi reabilitarea şi adaptarea sistemului de irigaţii.

De asemenea, sindicaliştii din agricultură solicită sprijinirea investiţiilor în depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de ajutoare în urma calamităţilor din agricultură şi luarea unor măsuri concrete pentru sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio şi de creştere a păsărilor.

Agricultorii mai cer actualului guvern o politică de impozitare care să conducă la diminuarea pieţei negre şi să stimuleze introducerea producţiei agricole autohtone pe piaţa organizată.

De asemenea, LAPAR a sintetizat ca principale urgenţe ale sectorului vegetal, ce necesită rezolvare imediată, folosirea biotehnologiilor prin introducerea în cultură a soiei şi a porumbului modificat genetic, taxarea pârloagelor şi scoaterea acestora de la plata subvenţiilor, plata integrală a 85 euro pe hectar aferentă plăţilor naţionale complementare directe pe suprafaţă, precum şi măsuri pentru ca programul “Primul Siloz” să se concretizeze prin depozite la fermieri.

Vizualizat: 571 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!