Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ministerul pregăteşte acreditarea consultanţilor de proiecte

Publicat: 20 ianuarie 2011 - 14:00
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Atenţie la firmele de consultanţă pe care le plătiţi să vă întocmească proiectele de finanţare!

Click pe poza pentru galerie!

Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală - Autoritate de Management pentru PNDR din cadrul  Ministerului Agriculturii, trebuie să elaboreze, până la 17 ianuarie a.c., un sistem de acreditare a firmelor de consultanţă care întocmesc proiecte finanţabile prin FEADR.

Măsura, solicitată de ministrul Agriculturii, vine ca urmare a analizelor efectuate în ultima  perioadă, din care s-a constatat că multe din proiectele evaluate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) sunt de slabă calitate, având probleme referitoare la dovedirea respectării criteriilor de eligibilitate şi a îndeplinirii criteriilor de selecţie, informează un comunicat al ministerului.

Deşi elaborarea documentaţiei tehnice este o cheltuială eligibilă, consultanţii nu au realizat o îndrumare corectă a beneficiarilor, care ar fi condus la evitarea unor astfel de situaţii. Printre aspectele nesatisfăcătoare identificate se numără slaba fundamentare a studiilor de fezabilitate şi a memoriilor justificative în ceea ce priveşte necesitatea proiectului sau a unor achiziţii din cadrul acestuia.

Alte probleme întâlnite sunt supradimensionarea atât din punct de vedere valoric, cât şi al capacităţii de producţie, slaba calitate tehnică a proiectelor, cash-flow nerealist etc..

Existenţa unui sistem de acreditare a firmelor de consultanţă care întocmesc astfel de proiecte se impune în condiţiile în care calitatea slabă a proiectelor derulate prin PNDR poate afecta implementarea

Programului şi poate conduce la o risipă a fondurilor publice alocate dezvoltării agriculturii şi spaţiului rural, se motivează în comunicatul Ministerului Agriculturii.

Peste 1,63 mld. euro vor fi disponibile în 2011 prin nouă măsuri şi o schemă de finanţare incluse în PNDR, pentru care Ministerul Agriculturii, prin APDRP, va deschide 16 sesiuni de depunere de proiecte.

Calendar propus pentru sesiunile de depunere aferente anului 2011 şi alocări

Calendar alocăriClick pe poza pentru galerie!


ŞTIRI

TERMEN LIMITĂ
Sprijin pentru agricultura eco

21 ianuarie 2011 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru sprijinul acordat producătorilor din agricultura ecologică. Persoanele fizice care au depus deja cererea şi nu s-au autorizat potrivit OUG 44/2008 nu trebuie să depună o nouă cerere, cea iniţială fiind reverificată.

De asemenea, persoanele fizice care au depus cererea de plată în prima sau a doua etapă şi au retras-o din cauza neautorizării sau a neactualizării datelor, au posibilitatea să solicite reverificarea cererii iniţiale.
Agricultorii pot solicita acest sprijin fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia zootehnică sau numai pentru o exploataţie apicolă.

MĂSURA 123
Redistribuire în sesiunea iunie 2010

O parte din cele 115 proiecte în valoare de 126,84 mil. euro declarate eligibile, dar fără finanţare, pe Măsura 123 în sesiunea iunie 2010 ar putea, primi, totuşi fondurile necesare implementării,  informează APDRP.

Din proiectele depuse în iunie 2010, au fost selectate pentru finanţare 144 de proiecte în valoare de 170,11 mil. euro. În cazul proiectelor selectate, este posibil, însă, ca o parte din aplicanţi să nu poată face dovada cofinanţării private în termenul de maxim 60 de zile calendaristice de la data confirmării de primire a notificării, prevăzut în Ghidul Solicitantului.

Banii disponibili rămaşi, astfel, din alocarea Măsurii 123 pentru 2010 vor putea fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor eligibile nefinanţate aferente sesiunii iunie 2010, după soluţionarea contestaţiilor.

Vizualizat: 627 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
agricultura eco
|
04. 06, 2011. Wednesday 02:14
cum te poti inscrie la APIA pe pachetul 5.1 cind iti cere copie dupa fisa de inregistrare a beneficiarului in agricultura ecologica care nu se mai poate depune dupa 21 ianuarie la apdrp/?? sau este altceva ,ca nici anexa 1 la apia nu o poti depune inca pe 2011 ca nu ai documente de la apdrp??? sunt masuri facute doar pentru cei ce s-au inscris in 2010?? nimeni nu stie
3.
...
|
01. 30, 2011. Sunday 10:46
pana la urma s-a intocmit acest sistem de acreditare . au zis termen limita 17.01.... si azi e 30. eu vreau sa-mi incep activitatea in acest domeniu cat mai curand si efectiv nu stiu ce am nevoie . voi ati aflat ceva nou ?
2.
agreere.ro
|
01. 22, 2011. Saturday 10:55
unde sunt criteriile si metodologia de agreere o tineti in serta o stiu numai unii ceilalti o sa afle vineri pentru luni
1.
agreere.ro
|
01. 22, 2011. Saturday 10:53
mi se pare normal sa fie unii agreati si altii nu si sa ne bagam noi nasul ca sa rezolvam o problema de libera concurenta
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?