Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MICII PRODUCĂTORI ȘI PIAȚA ULEIULUI

Publicat: 24 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exportul este preferat inclusiv pentru că pe piața românească încă există practici defavorabile atât consumatorilor, cât și micilor producători de ulei.

Click pe poza pentru galerie!

După mulți ani de încercări nenumărate de a spori veniturile fabricii prin valorificarea pe piața internă a unui ulei în a cărui calitate s-a investit permanent, inginerul Nicolae Mănăilă a ajuns la concluzia că pentru micii producători de ulei soluția unui câștig mai bun este exportul. Aceasta nu atât din cauza prețului mai mare, cât din cauza onestității pieței. „Oricât de bun ar fi uleiul pe care îl oferi pieței românești, tu, ca mic producător, nu o să-ți permiți să faci artificiile de marketing pe care și le permit marii fabricanți de ulei. Atrag atenția asupra faptului că unii își permit, de exemplu, să ofere pieței, aparent, 4-5 tipuri de ulei. Eu vă spun, pe bază de analize ale uleiului cumpărat de mine din magazine, că este același ulei. Însă este etichetat diferit. Eu, ca mic producător, am un singur tip de ulei cu o singură etichetă. Cei mari pun la raft unul dintre tipurile de ulei la prețul uleiului meu, iar pe celelalte, la prețuri tot mai mari. De exemplu, să zicem că prețul minim este de 4 lei/sticlă, iar prețul maxim este de 6 lei/sticlă. Dacă facem o medie, vedem că prin acest artificiu, prețul lor de valorificare a uleiului (același, dar sub mai multe etichete), devine clar mai mare. Este păcat, pentru că și consumatorului i se scot din buzunar mai mulți bani, din cauza necunoașterii”, arată Nicolae Mănăilă.

Vizualizat: 501 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?