Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MICII PRODUCĂTORI ȘI PIAȚA ULEIULUI

Publicat: 24 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exportul este preferat inclusiv pentru că pe piața românească încă există practici defavorabile atât consumatorilor, cât și micilor producători de ulei.

Click pe poza pentru galerie!

După mulți ani de încercări nenumărate de a spori veniturile fabricii prin valorificarea pe piața internă a unui ulei în a cărui calitate s-a investit permanent, inginerul Nicolae Mănăilă a ajuns la concluzia că pentru micii producători de ulei soluția unui câștig mai bun este exportul. Aceasta nu atât din cauza prețului mai mare, cât din cauza onestității pieței. „Oricât de bun ar fi uleiul pe care îl oferi pieței românești, tu, ca mic producător, nu o să-ți permiți să faci artificiile de marketing pe care și le permit marii fabricanți de ulei. Atrag atenția asupra faptului că unii își permit, de exemplu, să ofere pieței, aparent, 4-5 tipuri de ulei. Eu vă spun, pe bază de analize ale uleiului cumpărat de mine din magazine, că este același ulei. Însă este etichetat diferit. Eu, ca mic producător, am un singur tip de ulei cu o singură etichetă. Cei mari pun la raft unul dintre tipurile de ulei la prețul uleiului meu, iar pe celelalte, la prețuri tot mai mari. De exemplu, să zicem că prețul minim este de 4 lei/sticlă, iar prețul maxim este de 6 lei/sticlă. Dacă facem o medie, vedem că prin acest artificiu, prețul lor de valorificare a uleiului (același, dar sub mai multe etichete), devine clar mai mare. Este păcat, pentru că și consumatorului i se scot din buzunar mai mulți bani, din cauza necunoașterii”, arată Nicolae Mănăilă.

Vizualizat: 678 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?