Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MICII PRODUCĂTORI ȘI PIAȚA ULEIULUI

Publicat: 24 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exportul este preferat inclusiv pentru că pe piața românească încă există practici defavorabile atât consumatorilor, cât și micilor producători de ulei.

Click pe poza pentru galerie!

După mulți ani de încercări nenumărate de a spori veniturile fabricii prin valorificarea pe piața internă a unui ulei în a cărui calitate s-a investit permanent, inginerul Nicolae Mănăilă a ajuns la concluzia că pentru micii producători de ulei soluția unui câștig mai bun este exportul. Aceasta nu atât din cauza prețului mai mare, cât din cauza onestității pieței. „Oricât de bun ar fi uleiul pe care îl oferi pieței românești, tu, ca mic producător, nu o să-ți permiți să faci artificiile de marketing pe care și le permit marii fabricanți de ulei. Atrag atenția asupra faptului că unii își permit, de exemplu, să ofere pieței, aparent, 4-5 tipuri de ulei. Eu vă spun, pe bază de analize ale uleiului cumpărat de mine din magazine, că este același ulei. Însă este etichetat diferit. Eu, ca mic producător, am un singur tip de ulei cu o singură etichetă. Cei mari pun la raft unul dintre tipurile de ulei la prețul uleiului meu, iar pe celelalte, la prețuri tot mai mari. De exemplu, să zicem că prețul minim este de 4 lei/sticlă, iar prețul maxim este de 6 lei/sticlă. Dacă facem o medie, vedem că prin acest artificiu, prețul lor de valorificare a uleiului (același, dar sub mai multe etichete), devine clar mai mare. Este păcat, pentru că și consumatorului i se scot din buzunar mai mulți bani, din cauza necunoașterii”, arată Nicolae Mănăilă.

Vizualizat: 635 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?