Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mazărea a fost decodificată genetic

Publicat: 08 octombrie 2019 - 12:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O echipă internaţională de cercetători, a reuşit în premieră decodificarea genetică a bobului de mazăre, ceea ce promite să ofere o perspectivă asupra modului în care a evoluat această leguminoasă.

Saaten-Union recomanda - tehnologie de succes pentru cultura de mazăre_bStudiul, publicat în revista Nature Genetics, are implicaţii importante pentru nutriţia globală şi sustenabilitatea culturilor, mazărea de câmp reprezentând o sursă importantă de proteine pe bază de plante pentru hrana umană şi cea a animalelor.

Cercetarea condusă de profesorii David Edwards şi Jacqueline Batley de la Universitatea din Australia de Vest (UWA) a scos la iveală faptul că genomul bobului de mazăre este mult mai complex în comparaţie cu alte leguminoase. Astfel, structura ADN-ului de mazăre ar cuprinde aproximativ 4.450 milioane de secvenţe genetice.

Cercetările s-au bazat pe concepte de pionierat dezvoltate de Gregor Mendel, un călugăr şi om de ştiinţă din secolul al XIX-lea, care este considerat a fi părintele geneticii moderne. "Mendel a analizat trăsăturile diferitelor soiuri de mazăre, cum ar fi mazărea zbârcită, şi a demonstrat că aceste trăsături au fost transmise de la o generaţie la alta. Mai bine de 150 de ani mai târziu, acum am decodificat genomul de mazăre şi putem începe să înţelegem baza ADN a moştenirii observate de Mendel", au remarcat cercetătorii implicaţi în acest studiu.

Această cercetare a fost susţinută de către Australian Grains Research and Development Corporation şi Australian Research Council.

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?