Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mazărea a fost decodificată genetic

Publicat: 08 octombrie 2019 - 12:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O echipă internaţională de cercetători, a reuşit în premieră decodificarea genetică a bobului de mazăre, ceea ce promite să ofere o perspectivă asupra modului în care a evoluat această leguminoasă.

Saaten-Union recomanda - tehnologie de succes pentru cultura de mazăre_bStudiul, publicat în revista Nature Genetics, are implicaţii importante pentru nutriţia globală şi sustenabilitatea culturilor, mazărea de câmp reprezentând o sursă importantă de proteine pe bază de plante pentru hrana umană şi cea a animalelor.

Cercetarea condusă de profesorii David Edwards şi Jacqueline Batley de la Universitatea din Australia de Vest (UWA) a scos la iveală faptul că genomul bobului de mazăre este mult mai complex în comparaţie cu alte leguminoase. Astfel, structura ADN-ului de mazăre ar cuprinde aproximativ 4.450 milioane de secvenţe genetice.

Cercetările s-au bazat pe concepte de pionierat dezvoltate de Gregor Mendel, un călugăr şi om de ştiinţă din secolul al XIX-lea, care este considerat a fi părintele geneticii moderne. "Mendel a analizat trăsăturile diferitelor soiuri de mazăre, cum ar fi mazărea zbârcită, şi a demonstrat că aceste trăsături au fost transmise de la o generaţie la alta. Mai bine de 150 de ani mai târziu, acum am decodificat genomul de mazăre şi putem începe să înţelegem baza ADN a moştenirii observate de Mendel", au remarcat cercetătorii implicaţi în acest studiu.

Această cercetare a fost susţinută de către Australian Grains Research and Development Corporation şi Australian Research Council.

Vizualizat: 180 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?