Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MAI MULT RELE DECÂT BUNE! Retrospectivă 2020 cu Aurel Tănase

Publicat: 29 decembrie 2020 - 09:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Cele mai multe sunt lucruri rele. În primul rând, pentru livezi aproape nu s-a făcut nimic; a fost producţie puţină, iar fenomenul se repetă de patru ani la rând. Cum s-a făcut pentru viţa-de-vie efortul de a plăti 500 euro/ha, se putea face şi pentru livezi”, a spus preşedintele Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA) de Legume-Fructe, Aurel Tănase.

“La cartof, a intrat din afară marfă cu probleme de provenienţă, de boală, de dăunători. Asta nu a făcut altceva decât să ne scadă producţiile.
În sectorul de legume, diminuarea cu aproape 30% a sprijinului cuplat i-a dezamăgit pe producători. Apoi, nu s-a făcut cunoscut faptul că nu se va aplica programul Tomata în perioada de toamnă”, a precizat Aurel Tănase.

 

„PREGĂTIREA PENTRU LIVRARE AR TREBUI SUBVENŢIONATĂ!”

 

Aurel Tanase - retrospectiva 2020_b

 

„Este absolut prioritar să ne acoperim necesarul de materii prime, pentru că acum asigurăm doar 45% din cât ne trebuie. De asemenea, dorim să se subvenţioneze pregătirea pentru livrare: sortare, ambalare, etichetare, prezentare. Astfel poate reuşim să încurajăm profesionalismul şi să punem oamenii potriviţi acolo unde trebuie. Nu se poate vorbi despre sprijin de sub 10 mii de euro/ha la sere, sub 8.000 euro la solarii, sub 4.000 euro la ha la roşii pentru industrializare şi sub 300 euro/ha la mazărea pentru industrie”, consideră preşedintele Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA) de Legume-Fructe.

Vizualizat: 1151 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?