Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MADR a aprobat comisioanele de garantare pe 2016

Publicat: 07 martie 2016 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii persoane fizice autorizate și asociațiile familiale vor plăti în 2016 comisioane de garantare anuale de 1,5% pentru creditele de producție pe termen scurt, pentru creditele de investiții pe termen scurt, mediu și lung, precum și pentru proiectele finanțate din fonduri SAPARD, proiectele de investiții neeligibile pentru finanțare din fonduri europene, aprobate prin ordin al ministrului Agriculturii.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru beneficiarii persoane fizice ai OUG 43/2013, comisionul de garantare rămâne 3,8% pe an și în 2016.
Beneficiarii publici ai fondurilor europene vor plăti un comision de 0,05% pe lună pentru scrisorile de garanție reprezentând 110% din avansul acordat de AFIR.
Nivelul comisioanelor de garantare a fost aprobat prin Ord. MADR 202/11 februarie 2016 (M. Of. 128/18.02.2016).
Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR-IFN SA), cu care lucrează fermierii, are convenții de garantare cu 29 de bănci.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 725 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?