Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Liber la sare pentru cultivatorii de ciuperci!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 16:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă în bucătărie sarea pare ceva banal atunci când preparăm ciupercile, producătorii acestor fungi bogaţi în proteine au primit doar acum acceptul de a utiliza sarea în procesul de cultivare.

Ciupercile, o cultură profitabilă_bComisia Europeană a aprobat de curând utilizarea clorurii de sodiu (denumirea ştiinţifică a sării) în cadrul programului său de substanţe de bază. Lista a fost actualizată cu alte 16 substanţe de zi cu zi - inclusiv oţet, zaharoză, ulei de floarea-soarelui şi zer - pe care agricultorii sunt acum autorizaţi să le folosească pentru a controla o varietate de dăunători, buruieni şi boli.

În timp ce utilizarea acestor substanţe cunoscute poate părea neobişnuită pentru protecţia culturilor, din cauza numărului tot mai mic de substanţe active aprobate şi chiar retragerea de pe piaţă a unora dintre ele, producătorii au nevoie de cât mai multe opţiuni disponibile. Multe dintre aceste aprobări s-au întâmplat datorită studiilor conduse de producători.

Alte produse neconvenţionale de protecţie a plantelor care sunt în curs de revizuire pentru aprobarea şi includerea lor pe lista substanţelor de bază ar fi săpunul şi laptele degresat.

Vizualizat: 490 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?