Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Liber la sare pentru cultivatorii de ciuperci!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 16:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă în bucătărie sarea pare ceva banal atunci când preparăm ciupercile, producătorii acestor fungi bogaţi în proteine au primit doar acum acceptul de a utiliza sarea în procesul de cultivare.

Ciupercile, o cultură profitabilă_bComisia Europeană a aprobat de curând utilizarea clorurii de sodiu (denumirea ştiinţifică a sării) în cadrul programului său de substanţe de bază. Lista a fost actualizată cu alte 16 substanţe de zi cu zi - inclusiv oţet, zaharoză, ulei de floarea-soarelui şi zer - pe care agricultorii sunt acum autorizaţi să le folosească pentru a controla o varietate de dăunători, buruieni şi boli.

În timp ce utilizarea acestor substanţe cunoscute poate părea neobişnuită pentru protecţia culturilor, din cauza numărului tot mai mic de substanţe active aprobate şi chiar retragerea de pe piaţă a unora dintre ele, producătorii au nevoie de cât mai multe opţiuni disponibile. Multe dintre aceste aprobări s-au întâmplat datorită studiilor conduse de producători.

Alte produse neconvenţionale de protecţie a plantelor care sunt în curs de revizuire pentru aprobarea şi includerea lor pe lista substanţelor de bază ar fi săpunul şi laptele degresat.

Vizualizat: 336 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?