Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Legume cultivate în spaţiu

Publicat: 24 martie 2018 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Misiunile spaţiale vor deveni din ce în ce mai lungi, astfel încât, pe viitor, membrii echipajelor vor trebui să îşi sporească cantitatea de hrană şi, pentru a realiza acest lucru, este necesar să se înţeleagă modul în care plantele răspund condiţiilor de microgravitaţie.

NASA-plante_bÎn acest sens, misiunea NASA Veg-03 îşi propune să verifice funcţionarea unui echipament numit Veggie, care gestionează iluminatul şi alimentarea cu nutrienţi a unei grădini spaţiale. Acest experiment testează, de asemenea, performanţa sistemului de distribuţie a apei prin proceduri diferite faţă de cele existente în 2015, când un tip de salată verde a fost cultivat în cadrul studiului Veg-01.

Într-o declaraţie recentă, NASA a anunţat că membrii echipajului de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au reuşit să cultive mai multe legume, inclusiv salată mizuna, salată roşie romană şi varză Tokyo Bekana, în condiţii de imponderabilitate, punând în funcţiune simultan două unităţi Veggie. Acest mecanism de cultivare ar trebui să furnizeze informaţii relevante pentru viitoarele misiuni ISS, demonstrând în acelaşi timp că este posibilă cultivarea plantelor în spaţiu.

Proiectul Veggie a demarat în urmă cu mai multe decenii, cu experimente cu plante la bordul staţiei spaţiale ruseşti Mir şi la bordul navetelor spaţiale ale NASA, dar abia în 2015 astronauţii au consumat efectiv hrana produsă în spaţiu.

Vizualizat: 500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?