Misiunile spaţiale vor deveni din ce în ce mai lungi, astfel încât, pe viitor, membrii echipajelor vor trebui să îşi sporească cantitatea de hrană şi, pentru a realiza acest lucru, este necesar să se înţeleagă modul în care plantele răspund condiţiilor de microgravitaţie.
În acest sens, misiunea NASA Veg-03 îşi propune să verifice funcţionarea unui echipament numit Veggie, care gestionează iluminatul şi alimentarea cu nutrienţi a unei grădini spaţiale. Acest experiment testează, de asemenea, performanţa sistemului de distribuţie a apei prin proceduri diferite faţă de cele existente în 2015, când un tip de salată verde a fost cultivat în cadrul studiului Veg-01.
Într-o declaraţie recentă, NASA a anunţat că membrii echipajului de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au reuşit să cultive mai multe legume, inclusiv salată mizuna, salată roşie romană şi varză Tokyo Bekana, în condiţii de imponderabilitate, punând în funcţiune simultan două unităţi Veggie. Acest mecanism de cultivare ar trebui să furnizeze informaţii relevante pentru viitoarele misiuni ISS, demonstrând în acelaşi timp că este posibilă cultivarea plantelor în spaţiu.
Proiectul Veggie a demarat în urmă cu mai multe decenii, cu experimente cu plante la bordul staţiei spaţiale ruseşti Mir şi la bordul navetelor spaţiale ale NASA, dar abia în 2015 astronauţii au consumat efectiv hrana produsă în spaţiu.