Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Legume cultivate în spaţiu

Publicat: 24 martie 2018 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Misiunile spaţiale vor deveni din ce în ce mai lungi, astfel încât, pe viitor, membrii echipajelor vor trebui să îşi sporească cantitatea de hrană şi, pentru a realiza acest lucru, este necesar să se înţeleagă modul în care plantele răspund condiţiilor de microgravitaţie.

NASA-plante_bÎn acest sens, misiunea NASA Veg-03 îşi propune să verifice funcţionarea unui echipament numit Veggie, care gestionează iluminatul şi alimentarea cu nutrienţi a unei grădini spaţiale. Acest experiment testează, de asemenea, performanţa sistemului de distribuţie a apei prin proceduri diferite faţă de cele existente în 2015, când un tip de salată verde a fost cultivat în cadrul studiului Veg-01.

Într-o declaraţie recentă, NASA a anunţat că membrii echipajului de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au reuşit să cultive mai multe legume, inclusiv salată mizuna, salată roşie romană şi varză Tokyo Bekana, în condiţii de imponderabilitate, punând în funcţiune simultan două unităţi Veggie. Acest mecanism de cultivare ar trebui să furnizeze informaţii relevante pentru viitoarele misiuni ISS, demonstrând în acelaşi timp că este posibilă cultivarea plantelor în spaţiu.

Proiectul Veggie a demarat în urmă cu mai multe decenii, cu experimente cu plante la bordul staţiei spaţiale ruseşti Mir şi la bordul navetelor spaţiale ale NASA, dar abia în 2015 astronauţii au consumat efectiv hrana produsă în spaţiu.

Vizualizat: 460 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?