Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Intabulare gratuită pentru terenurile agricole

Publicat: 08 august 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Toate cele 3.180 de comune din România vor primi bani prin Programului național de cadastru și carte funciară pentru înscrierea gratuită a terenurilor și imobilelor din extravilan în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, indiferent de calitatea titularului dreptului, respectiv proprietar, titular al unui drept real asupra imobilului sau posesor.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru intabularea terenurilor agricole, unitățile administrativ-teritoriale vor primi finanțare din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), pe bază de contract de finanțare anual. În acest an, bugetul alocat este în valoare de 90,7 mil. euro.

Măsurile sunt cuprinse într-o Ordonanță de urgență aprobată de Guvern pe 28 iunie 2016. „În agricultură se poate ajunge la blocaj atunci când nu există cadastru. Mai grav, în câțiva ani fermierii nu vor mai putea primi subvențiile dacă nu avem cadastru agricol”, a avertizat premierul Dacian Cioloș.

Acesta ar vrea ca „într-un an, un an și jumătate, doi ani, să finalizăm cadastrarea la nivelul unei comune”. Prim-ministrul a afirmat că a cerut Agenției de Cadastru să facă un inventar al comunelor ale căror conduceri vor să aibă o abordare integrată în privința cadastrării.

Potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, anul acesta vor fi angajați încă 600 de specialiști în cadastrare.

 

 

 

 

Articol publicat in Revista Ferma nr. 13 (174 - 1-15 august 2016)

Vizualizat: 578 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?