Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Intabulare gratuită pentru terenurile agricole

Publicat: 08 august 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Toate cele 3.180 de comune din România vor primi bani prin Programului național de cadastru și carte funciară pentru înscrierea gratuită a terenurilor și imobilelor din extravilan în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, indiferent de calitatea titularului dreptului, respectiv proprietar, titular al unui drept real asupra imobilului sau posesor.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru intabularea terenurilor agricole, unitățile administrativ-teritoriale vor primi finanțare din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), pe bază de contract de finanțare anual. În acest an, bugetul alocat este în valoare de 90,7 mil. euro.

Măsurile sunt cuprinse într-o Ordonanță de urgență aprobată de Guvern pe 28 iunie 2016. „În agricultură se poate ajunge la blocaj atunci când nu există cadastru. Mai grav, în câțiva ani fermierii nu vor mai putea primi subvențiile dacă nu avem cadastru agricol”, a avertizat premierul Dacian Cioloș.

Acesta ar vrea ca „într-un an, un an și jumătate, doi ani, să finalizăm cadastrarea la nivelul unei comune”. Prim-ministrul a afirmat că a cerut Agenției de Cadastru să facă un inventar al comunelor ale căror conduceri vor să aibă o abordare integrată în privința cadastrării.

Potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, anul acesta vor fi angajați încă 600 de specialiști în cadastrare.

 

 

 

 

Articol publicat in Revista Ferma nr. 13 (174 - 1-15 august 2016)

Vizualizat: 448 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?