Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Insecta care poate salva culturile din Europa

Publicat: 14 decembrie 2017 - 15:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Trăieşte în sud-estul Spaniei şi se numeşte Sphaerophoria rueppellii. Acesta este denumirea ştiinţifică a unei insecte care mănâncă afide şi ajută la salvarea multor culturi agricole.

O companie de biotehnologii afiliată Universităţii din Alicante a ameliorat genetic o insectă indigenă mediteraneană prin intermediul căreia s-a reuşit combaterea afidelor, dăunători care provoacă anual pierderi însemnate de producţie la culturile agricole. O parte din populaţiile de insecte nou create au ajuns deja în posesia producătorilor şi a unor municipalităţi din Europa.

Sphaerophoria_rueppellii_b"Părintele" insectei devoratoare de afide este profesorul María Ángeles Marco, care a văzut pentru prima dată potenţialul Sphaerophoria rueppellii de a aborda o problemă serioasă care afectează în special spaţiile protejate. El a descoperit această insectă minune capabilă să atace afidele şi în acelaşi timp să reziste la temperaturile ridicate din sere, având pe de altă parte avantajul de a fi un produs natural care poate înlocui pesticidele chimice.

Insectele sunt crescute într-un depozit de 700 de metri pătraţi, în orăşelul San Vicente del Raspeig. Între timp, reprezentanţii companiei Bionostrum au început să-şi diversifice producţia, pentru a lupta împotriva mai multor tipuri de dăunători, cum ar fi cei care afectează tomatele şi alte culturi legumicole.

Bionostrum poate produce până la 200.000 de insecte pe săptămână. Creşterea acestor nevertebrate are loc în spaţii izolate, unde sunt hrănite cu un compus artificial, care a fost dezvoltat de companie şi care este unic în lume. Insectele sunt comercializate fie în stadiul adult, pentru combaterea unui dăunător iminent, fie sub formă de ouă, atunci când dăunătorul s-a răspândit deja în cultură. Potrivit oamenilor de ştiinţă implicaţi în acest proiect, circa o sută de insecte adulte îşi pot face treaba pe un hectar.

Vizualizat: 459 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?