Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovațiile John Deere au fost premiate la AGRITEHNICA 2017

Publicat: 25 septembrie 2017 - 15:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Investițiile efectuate anual de către compania John Deere în dezvoltarea de utilaje și echipamente agricole de ultimă generație au fost răsplătite de Comitetul de inovație al Societății Germane de Agricultură (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft – DLG) cu două medalii de argint și o medalie de aur.

Inovațiile John Deere premiate vor fi prezente la ediția de anul acesta a celui mai mare târg de echipamente agricole Agritehnica, care se va desfășura în intervalul 12-18 noiembrie 2017 la Hanovra, Germania.

Hederele Kemper au primit medalie de aur pentru inovația StalkBuster

Noul StalkBuster al hederelor de recoltat furaje Kemper este conceput cu un sistem care asigură distrugerea miriștei dintr-o singură trecere cu mașina autopropulsată de recoltat furaje, distrugând habitatele supraînălțate ale dăunătorilor de porumb și reducând riscul de apariție a fusariozei în sol. Prin urmare, nu mai este necesară o operațiune suplimentară de mulcire a solului.
StalkBuster este integrat în cadrul de bază al hederului de recoltat Kemper. Un cuțit special zdrobește fiecare rând de miriște înainte ca roțile mașinii de recoltat și vehiculele de transport să-l poată aplatiza. Ca urmare, tulpinile nu sunt doar tăiate, ci și distruse în bucăți mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului. Acest lucru permite ca fiecare tulpină să fie tăiată complet la nivelul solului. Cuțitul a fost fabricat din material rezistent la uzură pentru a garanta o durată lungă de viață.

kemper1_b

Acțiunea de tăiere scăzută a StalkBuster și distrugerea completă a tulpinilor elimină habitatul larvelor de porumb din tulpini și astfel reduce riscul de dezvoltare a fusariozei. În plus, nu vor rezulta reziduurile voluminoase de recoltare care pot îngreuna ulterior prelucrarea solului.
Consumul de putere al StalkBuster este surprinzător de scăzut. Cu unitatea directă și reglarea optimă la sol a unităților individuale, nu sunt necesari mai mult de 4 CP pentru fiecare rând. De asemenea, în zonele afectate de șoarecii de câmp, StalkBuster reduce numărul de aplicații chimice pentru eliminarea dăunătorilor din cultură. Avantajul economic total al utilizării sistemului este estimat la aproximativ 84 de euro pe hectar, comparativ cu cea mai bună soluție existentă (adică mulcirea).

Sistemul John Deere EZ Balast Wheel a primit medalia de argint

Sistemul nou pentru roți EZ Ballast de la John Deere oferă o soluție versatilă de balastare pentru tractoare, fără a folosii tiranții față sau cei spate. Distribuția flexibilă a greutății în sistem este concepută pentru a asigura o tracțiune mai mare și o compactare mai mică a solului.
Flexibilitatea la balastare este importantă pentru diferite aplicații, dar deseori acest proces implică mult efort și consum de timpul. Sistemul de roți EZ Ballast permite operatorilor să schimbe greutatea roților din față și din spate foarte rapid, fără a fi nevoie de unelte suplimentare. Este nevoie de numai cinci minute pe roată pentru a adăuga sau elimina greutățile și nu este necesară o a doua persoană.
Fiecare roată din față poate fi echipată cu o greutate de 250 kg, în timp ce roțile din spate pot fi echipate cu două greutăți de 250 kg, ceea ce înseamnă că pot fi adăugate și îndepărtate până la 1,5 tone, în total. Operatorul este capabil să regleze cu ușurință greutatea și greutatea totală, fără a împiedica capacitățile de ridicare față și spate.
Acest lucru este susținut de sistemul John Deere Ballast Assist care rulează pe afișajul CommandCenter al tractorului. După ce au fost selectate instrumentele necesare din față și din spate, sistemul recomandă cea mai potrivită distribuție a greutății și greutățile corespunzătoare ale roților.
Pe șosea sistemul EZ Balast Wheel permite operatorilor să evite greutatea inutilă pe tractor și să reducă costurile de combustibil cu până la 3%. În plus, o greutate globală mai mică a tractorului permite o creștere a încărcăturii utile a remorcii, astfel încât capacitatea de transport poate fi amplificată cu până la 9%.

Tractor John Deere 7310R_b

AutoTrac Implement Guidance - sistemului de ghidare AutoTrac pe tractor a primit medalia de argint

Noul sistemul de ghidare (AutoTrac al implementelor) AutoTrac Implement Guidance John Deere, direcționează atât implementul, cât și tractorul, combinat cu un aparat de fotografiat si cu sistemul de direcție GPS pentru controlul vitezei mari și al culturii vegetale.
Fereastra de timp pentru controlul optim al buruienilor mecanice este foarte limitată. Prin urmare, John Deere și filiala sa Monosem au dezvoltat un sistem activ, integrat de control al implementului pentru prășirea între rânduri. Sistemul permite viteze foarte mari de lucru de până la 16 km/h fără a afecta cultura.
Toate informațiile sunt afișate și setările sunt introduse pe display-ul tractorului CommandCenter 4. Mecanismul este controlat de o unitate de control electro-hidraulică de pe tractor. Spre deosebire de alte unități complexe de poziționare, acest sistem funcționează cu un stabilizator lateral hidraulic pe legăturile inferioare, în timp ce poziția de legătură superioară a cârligului cu trei puncte este monitorizată continuu.
Sistemul de ghidare AutoTrac implementează nu numai în rânduri drepte, ci și pe pante și în jurul colțurilor. Sunt posibile corecțiile și trecerile mai mult de 500 mm ale sculelor de prășit, în timp ce două brăzdare cu discuri hidraulice asigură o precizie bună de urmărire, în special la viteze mari. Brăzdarele brevetate sunt fixate pe tiranții tractorului și absorb șocurile tractorului și ale implementului atașat.
Tractorul este controlat în același mod, atât cu camera, cât și cu receptorul GPS StarFire montat pe cabină. În modul hibrid, ambele sisteme se completează perfect între ele. Atunci când este utilizat în combinație cu sistemul de management iTEC Pro John Deere, automatizarea completă a controlului buruienilor este posibilă.

IPSO Agricultură- lider pe piaţa de maşini şi utilaje agricole din România

Prezent pe piața românească încă din 1996, IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de birouri extinsă în 9 ţări, cele mai multe din Europa este lider pe piaţa de utilaje agricole din România. Compania oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor, la cele mai înalte standarde de calitate.

John Deere_b

IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include şi alte mărci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Pellenc, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.

Vizualizat: 1117 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?