Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Încărcătoarele Manitou

Publicat: 13 septembrie 2017 - 10:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten


Unul dintre cele cinci workshop-uri desfășurate în perioada 26 - 27 mai 2017 la Pavilionul de Mecanizare "George Bungescu" al Facultății de Agricultură - USAMVB din Timișoara a fost dedicat firmei Manitou.


Emanuel Santa, director vânzări pentru zona Balcanilor în cadrul Manitou Group, a răspuns la întrebarea: "Cum răspund încărcătoarele telescopice Manitou nevoilor agriculturii moderne?”
Încărcătoarele telescopice pentru teren accidentat Manitou sunt destinate atât cultivatorilor de cereale și zootehniștilor, cât și prestatorilor de servicii. Operatorii pot executa toate operațiunile de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, activitățile de recoltare, încărcarea și descărcarea produselor în vrac, manipularea baloților și a gunoiului de grajd etc. La utilaje se poate adăuga o gamă extinsă de atașamente pentru diferite operații din agricultură și zootehnie. Prinderea unui atașament se face în mai puțin de un minut.

Banner-MLT1040_b


Motoarele încărcătoarelor telescopice Manitou au puteri de 75 CP-141 CP. Viteza de deplasare este de până la 40 km/h. Cuplul motor este suficient pentru toate operațiile: încărcare, manipulare și transport. Cutia de viteze este automată. Sistemul de frânare este cu discuri imersate în ulei, pe ambele axe, ceea ce duce la o frânare sigură.
"Încărcătoarele Manitou au o precizie ridicată și sunt ușor de manipulat. Ele sunt versatile, performante, iar siguranța în timpul lucrului este de neegalat. Productivitatea este ridicată. Raportul dintre consum și performanță este foarte bun. Acestea sunt dotate cu 4 radiatoare (intercooler, motor, transmisie și hidraulică) montate în linie. Temperatura este măsurată automat în cinci locuri, și anume: ulei hidraulic, ulei de transmisie, aer, apă și motorină. Ținând cont de aceste avantaje, radiatorul este curățat automat, iar mașina funcționează în parametri constanți de temperatură. Pentru curățarea radiatorului, încărcătoarele Manitou dispun de un sistem automat de inversare a rotației acestuia - Autoreverse fan", a detaliat Emanuel Santa.
Cabina ROPS/FOPS cu grilaj, cu vizibilitate maximă, este inovatoare și silențioasă și include: joystick JSM (Joystick Switch & Move) care permite utilizarea brațului telescopic, schimbarea sensului de mers și schimbarea treptei de viteză; Easy Step - prag curbat la accesul în cabină; Display complet - oferă operatorului toate informațiile necesare; DSB (Double Switch Buttons) - oferă posibilitatea de repoziționare a butoanelor în cabină, astfel încât operatorul să-și configureze cabina cum dorește el; ventilație cu aer condiționat; scaun operator cu suspensie; ștergătoare pe toate geamurile cabinei; sistemul ECS (Easy Connect System) cu rolul de a decomprima linia hidraulică a accesoriilor fără oprirea motorului, pentru a permite schimbarea simplă și rapidă a accesoriilor hidraulice. Cabina are șase oglinzi, este dotată cu zece lumini cu led și cu lumini pentru mersul pe drum și cu girofar.

Banner-MLT960_b


Un alt punct forte al încărcătoarelor telescopice Manitou este dotarea hidraulică inteligentă, ce ușurează manipularea încărcăturii prin funcțiile: Quicklift (mișcare verticală aliniată a capului - brațului), Bucket shaker (mișcări repetitive de încărcare/descărcare a cupei), Return to load (automatizarea mișcărilor pentru revenirea la o poziție memorată). Cu hidraulica regenerativă, coborârea și retragerea brațului se face prin folosirea gravitației. Debitul variază între 90 și 200 l/min. Distribuirea debitului permite efectuarea a trei mișcări simultane ale brațului LSU.

Banner-MLT635_b
Manitou pune la dispoziția fermierilor 17 modele de încărcătoare telescopice: MLT 625-75 H, MLT 630-105, MLT 630-105 V, MLT 630-105 V CF, MLT 635-135 PS+, MLT 733-105, MLT 737-130 PS+, MLT 635-140 V+, MLT 741-140 V+, MLT 940-140 V+, MLT 840-115 PS, MLT 840-145 PS, MLT 1040-145 PS, MLT 1040-145 PS L, MLT 845-120, MLT 845-100 H și MLT 960.

O SCURTĂ ISTORIE A GRUPULUI MANITOU

În anul 1953 ia ființă compania Braud&Faucheux. După cinci ani apare brandul Manitou odată cu lansarea MC5, prima mașină Manitou. În anul 1981 apare primul încărcător telescopic (Telehandler) 4 WD. În anul 1989 este disponibil primul Telehandler dedicat agriculturii, iar primul telehandler rotativ apare în anul 1993. În 2008 Manitou achiziționează firma Gehl, formându-se Grupul Manitou, care
la ora actuală deține firmele Manitou (înființata în 1958), Gehl (înființată în 1859) și Mustang (în 1888). Grupul are în lume 21 de reprezentanțe regionale (subsidiare), 3300 de angajați, 10 fabrici de producție, 10 centre logistice pentru piese de schimb și 1400 de distribuitori. Activează în 140 de țări și realizează la ora actuală 400 de modele de mașini. Până în anul 2015 a vândut 500.000 de încărcătoare.

 Articol publicat în revista Ferma nr. 15(198), 1-14 septembrie 2017

Vizualizat: 1031 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!