Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ÎN AGRICULTURĂ LIPSEŞTE VIZIUNEA PE TERMEN LUNG. Retrospectivă 2020 cu Alina Creţu

Publicat: 20 decembrie 2020 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajunşi la finele unui an extrem de complicat, facem bilanţul consultând opiniile unor lideri marcanţi ai agriculturii. Ce-a fost bun, ce-a fost rău în 2020? Ce priorităţi avem în 2021?

Iată ce spune Alina Creţu, director executiv APPR!

„E clar că nu s-au luat suficiente măsuri bune pentru fermieri; e clar că lipseşte o viziune pe termen lung pentru agricultură în care să fie încadrat tot, de la formarea profesională, până la cadastru, irigaţii şi tot ce ţine de investiţii”, consideră directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR).

Alina Cretu - retrospectiva 2020_b

„Au mai fost proiecte legislative care au început bine, cum e legea vânzării-cumpărării terenurilor agricole, însă nu au fost incluse toate modificările dorite de fermieri. Acum există un blocaj. Sperăm ca normele de aplicare să nu fie cele care vor îngreuna mai mult tranzacţionarea terenurilor agricole.

 

O reuşită este şi intrarea României în COPA-COGECA.

 

Rău este faptul că nu avem apă. Dar irigaţiile singure nu pot rezolva problemele, ci doar împreună cu comasarea terenurilor agricole, cu perdelele forestiere şi cu un program de agricultură care să economisească puţina apă pe care o avem”, a subliniat directorul APPR.

 

IRIGAŢIILE ŞI PROCESAREA - DIRECŢII MAJORE ÎN 2021

 

„Direcţiile majore în anul viitor sunt atragerea fondurilor europene la un nivel cât mai mare, sistemele de irigaţii şi procesarea. De asemenea, trebuie să se vadă angajamentul politicienilor români în ceea ce priveşte Noua Politică Agricolă şi să se explice fermierilor ce înseamnă această perioadă de tranziţie, pentru că 2021 şi, probabil, 2022 vor fi ani de tranziţie către următoarea politică agricolă”, susţine Alina Creţu.

Vizualizat: 1078 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?