Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IBM se alătură Yara pentru un proiect de milioane... de hectare

Publicat: 29 iulie 2019 - 18:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Yara International, lider în domeniul nutriţiei plantelor, şi IBM şi-au unit forţele în vederea construirii unei platformei mondiale de agricultură digitală, prin care să ofere servicii digitale holistice şi consultanţă agronomică instantanee.

"Yara şi IBM Services vor dezvolta şi comercializa în comun soluţiile agricole digitale care vor contribui la creşterea producţiei globale de alimente prin valorificarea capacităţilor complementare ale celor două companii: cunoştinţele agronomice ale Yara, susţinute de peste 800 de agronomi şi un secol de experienţă şi platformele digitale ale IBM, servicii şi expertiză în inteligenţa artificială şi analiza datelor", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Yara-IBM_bPlatforma globală pentru agricultura digitală va aplica tehnici de inteligenţă artificială (IA) şi machine learning - o ramură a IA care se axează pe construcţia sistemelor ce pot învăţa (sau îşi pot îmbunătăţi performanţele) în funcţie de datele pe care le procesează - pentru a dezvălui informaţii noi fermierilor. Platforma digitală va avea o acoperire la nivel mondial şi aspiră să ajungă la 247 milioane de hectare de teren agricol, echivalentul a aproape 7 procente din totalul terenurilor arabile din întreaga lume, incluzând milioane de ferme mici.

Parteneriatul Yara - IBM se va concentra pe toate aspectele legate de optimizarea fermelor. Un domeniu specific de colaborare va fi procesarea datelor meteorologice. Platforma comună nu numai că va furniza previziuni meteorologice hiperlocale, ci va oferi, în plus, şi recomandări în timp real, adaptate nevoilor specifice fiecărui domeniu de activitate sau cultură.

Vizualizat: 799 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?