Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IBM se alătură Yara pentru un proiect de milioane... de hectare

Publicat: 29 iulie 2019 - 18:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Yara International, lider în domeniul nutriţiei plantelor, şi IBM şi-au unit forţele în vederea construirii unei platformei mondiale de agricultură digitală, prin care să ofere servicii digitale holistice şi consultanţă agronomică instantanee.

"Yara şi IBM Services vor dezvolta şi comercializa în comun soluţiile agricole digitale care vor contribui la creşterea producţiei globale de alimente prin valorificarea capacităţilor complementare ale celor două companii: cunoştinţele agronomice ale Yara, susţinute de peste 800 de agronomi şi un secol de experienţă şi platformele digitale ale IBM, servicii şi expertiză în inteligenţa artificială şi analiza datelor", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Yara-IBM_bPlatforma globală pentru agricultura digitală va aplica tehnici de inteligenţă artificială (IA) şi machine learning - o ramură a IA care se axează pe construcţia sistemelor ce pot învăţa (sau îşi pot îmbunătăţi performanţele) în funcţie de datele pe care le procesează - pentru a dezvălui informaţii noi fermierilor. Platforma digitală va avea o acoperire la nivel mondial şi aspiră să ajungă la 247 milioane de hectare de teren agricol, echivalentul a aproape 7 procente din totalul terenurilor arabile din întreaga lume, incluzând milioane de ferme mici.

Parteneriatul Yara - IBM se va concentra pe toate aspectele legate de optimizarea fermelor. Un domeniu specific de colaborare va fi procesarea datelor meteorologice. Platforma comună nu numai că va furniza previziuni meteorologice hiperlocale, ci va oferi, în plus, şi recomandări în timp real, adaptate nevoilor specifice fiecărui domeniu de activitate sau cultură.

Vizualizat: 724 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?