Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Hrana viitorului: orez cultivat în apă de mare

Publicat: 08 noiembrie 2017 - 17:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvoltat mai multe varietăţi de orez care pot fi cultivate în apă de mare, asigurând astfel o posibilă sursă de hrană pentru 200 milioane de oameni.

plantatie-orez-china_bCercetătorii au încercat să cultive boabele de orez în apă sărată de zeci de ani, dar au dezvoltat abia acum soiuri care ar putea fi viabile din punct de vedere comercial. Orezul a fost cultivat într-un câmp lângă oraşul de coastă Qingdao, de la Marea Galbenă. Au fost plantate 200 de varietăţi diferite pentru a investiga care ar creşte cel mai bine în condiţii sărate.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de publicaţia britanică The Independent, oamenii de ştiinţă şi-au propus să obţină o producţie de măcar 4,5 tone de orez la hectar, dar culturile au depăşit aşteptările, într-un caz înregistrându-se 9,3 tone la hectar.

Există un milion de kilometri pătraţi de teren în China, unde culturile nu se dezvoltă din cauza salinităţii ridicate. Cercetătorii speră că dezvoltarea acestor noi soiuri de orez va permite ca unele dintre aceste zone să fie utilizate pentru agricultură. Dacă o zecime din aceste suprafeţe ar fi plantate cu orez, acestea ar putea produce 50 de milioane de tone de hrană - suficient pentru a hrăni 200 milioane de oameni şi pentru a spori producţia de orez din China cu 20%.

În prezent, preţul unui kilogram de orez cu toleranţă salină este de aproape opt ori mai mare faţă de orezul obişnuit. În ciuda costurilor, s-au vândut deja şase tone de orez cultivat în apă de mare, consumatorii lăudând aroma şi textura sa.

Vizualizat: 1193 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?