Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Hrana viitorului: orez cultivat în apă de mare

Publicat: 08 noiembrie 2017 - 17:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvoltat mai multe varietăţi de orez care pot fi cultivate în apă de mare, asigurând astfel o posibilă sursă de hrană pentru 200 milioane de oameni.

plantatie-orez-china_bCercetătorii au încercat să cultive boabele de orez în apă sărată de zeci de ani, dar au dezvoltat abia acum soiuri care ar putea fi viabile din punct de vedere comercial. Orezul a fost cultivat într-un câmp lângă oraşul de coastă Qingdao, de la Marea Galbenă. Au fost plantate 200 de varietăţi diferite pentru a investiga care ar creşte cel mai bine în condiţii sărate.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de publicaţia britanică The Independent, oamenii de ştiinţă şi-au propus să obţină o producţie de măcar 4,5 tone de orez la hectar, dar culturile au depăşit aşteptările, într-un caz înregistrându-se 9,3 tone la hectar.

Există un milion de kilometri pătraţi de teren în China, unde culturile nu se dezvoltă din cauza salinităţii ridicate. Cercetătorii speră că dezvoltarea acestor noi soiuri de orez va permite ca unele dintre aceste zone să fie utilizate pentru agricultură. Dacă o zecime din aceste suprafeţe ar fi plantate cu orez, acestea ar putea produce 50 de milioane de tone de hrană - suficient pentru a hrăni 200 milioane de oameni şi pentru a spori producţia de orez din China cu 20%.

În prezent, preţul unui kilogram de orez cu toleranţă salină este de aproape opt ori mai mare faţă de orezul obişnuit. În ciuda costurilor, s-au vândut deja şase tone de orez cultivat în apă de mare, consumatorii lăudând aroma şi textura sa.

Vizualizat: 284 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Porc Crescut Româneşte Strugurii moldoveneşti, la mare căutare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?