Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

HAOS ÎN ZOOTEHNIE!

Publicat: 25 februarie 2016 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În toată situația tensionată din sectorul creșterii ovinelor, există un punct comun: lipsa de informații oficiale, de date exacte.

Click pe poza pentru galerie!

Cifrele privind numărul de animale, programele de ameliorare, subvențiile alocate par a fi secrete de stat. În focul acuzațiilor din toate părțile, organizațiile crescătorilor de ovine au început să ceară public informații oficiale, direct autorităților din domeniu sau chiar ministrului Agriculturii.

 

Cui au fost dați banii de la stat în ultimii zece ani?

Invocând legea accesului la informație, conducerea Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România (SNCOCR) i-a cerut ministrului Achim Irimescu să comunice, punctual, următoarele:

1. Câte exemplare ovine/caprine (masculi sau/și femele) înregistrate în Registrul Genealogic a vândut România la export, în periada 2006 - 2015?

2. Câtă testare după descendenți și colaterali s-a efectuat (și de către cine) pe masculi/femele la speciile ovină/caprină în perioada 2006-2015?

3. Care sunt sumele de bani și căror entități au fost achitate de la Bugetul de Stat pentru activitatea de COP la speciile ovine/caprine în perioada 2006-2015?

 

FOM cere explicații conducerii ANARZ

Petru Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România, a trimis o scrisoare către Agentia Națională Pentru Zootehnie, în atenția directorului general Lelior Iacob, prin care solicită răspunsuri la următoarele întrebări:

1. În cadrul programului de ameliorare genetică, la specia ovine, ce programe de selecție ați aplicat?

2. Ce caractere morfo-productive s-au urmărit la rasele de ovine până în prezent?

3. Care au fost politicile de ameliorare a raselor autohctone și care sunt politicile zootehnice pentru rasele culturale și rasele ameliorate pe termen scurt și mediu în România?

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 702 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?