Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GUVERNUL A APROBAT BANII PENTRU ZOOTEHNIE, DAR PLĂȚILE ÎNTÂRZIE

Publicat: 25 martie 2015 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a aprobat, în 4 martie 2015, două proiecte de Hotărâri privind subvențiile naționale (ajutoare naționale tranzitorii - ANT) pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine pe 2014. Sumele aprobate sunt de 680,023 mil. lei pentru crescătorii de bovine, din care 130,710 mil. lei pentru schema decuplată de producție în sectorul de lapte și 549.313 mil. lei pentru schema decuplată de producție în sectorul de carne. Suma alocată crescătorilor de ovine și este de 277.651 mil. lei.

Click pe poza pentru galerie!

„Alocarea financiară se înscrie în limita a 80% din pachetele financiare privind plățile naționale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de către Comisia Europeană”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

La finalul lunii februarie 2015, la nivelul județului Timș erau „în curs de reverificare din punct de vedere administrativ cererile depuse în 2014 pentru ANT sector ovine-caprine, cereri care au făcut obiectul eșantionului de inspecție în anul 2014, cu termen de finalizare 25.02.2015”, ne-a răspuns directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiș, Marius Florin Faur.

„Cuantumul plăților urmează să fie stabilit după finalizarea la nivel național a tuturor controalelor administrative pe rol și/sau reverificărilor cererilor care au făcut obiectul inspecției fizice în teren. La acest moment sunt cunoscute prin H.G. doar pachetele financiare totale, urmând ca, cuantumul/cap de animal să facă obiectul unui calcul în funcție de efectivele eligibile după finalizarea tuturor controalelor administrative și centralizarea la nivel APIA Aparat Central”, a adăugat Faur, în răspunsul transmis redacției.

 

Timiș: Cereri pentru 25.030 bovine și cca. 650.000 ovine/caprine

În jud. Timiș, în 2014, au fost depuse 1.958 cereri pentru 25.030 capete bovine pentru schema ANT carne, 1.209 cereri pentru 44.514 tone lapte pentru ANT bovine schema lapte, 1.867 cereri pentru 636.678 ovine și 159 cereri pentru 11.611 caprine. Pentru sprijinul acordat crescătorilor de animale din zone defavorizate, au fost depuse 96 cereri pentru 302 capete vaci de lapte, 15 cereri pentru 1.656 ovine și numai 2 cereri pentru 102 caprine.

 

Cereri pe 2015, odată cu cererea pe suprafață

Pentru 2015, crescătorii de a animale vor depune cererile pentru subvențiile naționale (ANT) acordate în sectorul zootehnic odată cu cererea pentru subvenția pe suprafață. Claudiu Frânc, președintele FCBR, spune că nu vor fi modificări în condițiile de eligibilitate. Se va modifica doar data până la care pot fi înființate exploatații noi care vor beneficia de sprijin. 

Vizualizat: 407 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?