Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grupul Agricover intră pe segmentului zootehnic după aproape 10 ani dedicaţi exclusiv sectorului vegetal

Publicat: 15 iulie 2010 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grupul Agricover, unicul furnizor de produse şi servicii integrate pentru agricultură, axat până de curând exclusiv pe piaţa produselor şi serviciilor adresate sectorului vegetal, a lansat o nouă divizie - Agricover Vet - dedicată sectorului zootehnic.

Click pe poza pentru galerie!

În cei aproape 10 ani de existenţă, Grupul Agricover s-a dezvoltat organic şi a ajuns ca, prin intermediul celor 9 divizii şi companii din componenţa sa, să acopere toată gama produselor şi serviciilor dedicate sectorului vegetal - de la distribuţia de seminţe, îngrăşăminte şi produse fito-sanitare, la finanţarea exploataţiilor agricole, servicii de transport şi depozitare, valorificarea recoltelor, consultanţă tehnică şi de business etc.

“Decizia strategică de a ne extinde pe segmentul zootehnic a avut la bază câteva argumente majore. În primul rând, competenţele şi expertiza noastră privind business-urile din agricultură pot fi uşor de pe segmentul culturii plantelor pe cel zootehnic; în al doilea rând, una dintre căile importante de dezvoltare a agriculturii româneşti în ansamblul său presupune din partea fermelor integrarea activităţii de producţie vegetală cu zootehnia, iar Grupul Agricover va susţine acest proces”, a arătat Robert Arsene, director general al Grupului Agricover.

În 2009, Grupul Agricover a înregistrat creşteri substanţiale în ceea ce priveşte cifra de afaceri (20,2%), profitul (68%) şi numărul de clienţi (23%), comparativ cu anul precedent: din ce în ce mai mulţi fermieri din sectorul vegetal au utilizat conceptul “one-stop-shop”, prin care Grupul Agricover le asigură inputuri (seminţe, îngrăşăminte şi pesticide), finanţarea fermelor, servicii conexe de transport, însilozare, valorificarea recoltelor etc. “Obiectivul pe termen lung este de a oferi fermelor zootehnice acelaşi concept, adaptat specificului lor. Deocamdată însă, divizia Agricover Vet este abia la început...“, a arătat Robert Arsene.


Divizia Agricover Vet

În prima etapă, Agricover Vet va furniza fermelor de animale ingrediente premium pentru furaje (premixuri) - suplimenţi alimentari, furaje pre-starter - şi, în curând, medicamente de uz veterinar.

Potenţialii clienţi sunt în primul rând fermele mixte cărora Grupul Agricover le oferă deja alte produse şi servicii pentru segmentul vegetal, precum şi fermele zootehnice medii şi mari (minim 200 de capete în cazul fermelor de bovine sau peste 1.000 de porcine etc).

“În România, consumul de carne se situează încă sub media europeană: un român consumă 60 de kilograme de carne pe an, faţă de 90 kg, media UE. Potenţialul de creştere al acestei pieţe este deci evident, iar după criza actuală, care afectează consumul din orice domeniu, odată cu relansarea economiei în anul 2011, este aşteptată o creştere a consumului de carne.

Divizia Agricover Vet va avea o structură proprie, formată din specialişti în medicină veterinară şi zootehnie, asistaţi de specialişti nutritionişti din Danemarca şi va fi pregătită să răspundă viitoarelor cerinţe ale pieţei”, a precizat directorul Grupului Agricover.

Pentru 2010, Grupul Agricover şi-a fixat ca obiective de business creşterea cifrei de afaceri cu 20%, respectiv de la 402,7 milioane lei anul trecut, la cca 480 milioane lei. Conform planului de afaceri, divizia recent lansată - Agricover Vet - va contribui în acest an cu circa 1% la cifra de afaceri a Grupului.

Pe termen lung, Grupul Agricover are în vedere extinderea competenţelor mai multor divizii - axate până în prezent exclusiv pe sectorul vegetal - către zootehnie, de la consultanţă tehnică de specialitate, la cea de business (aplicată fermelor zootehnice), finanţări specifice prin Agricover Credit IFN etc.

Vizualizat: 520 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?