Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Germania, chemată în Justiţie pentru că nu aplică normele UE privind TVA pentru agricultori

Publicat: 27 iulie 2019 - 17:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a depus o plângere la Curtea de Justiţie a UE împotriva Germaniei, pentru neaplicarea corectă a sistemului de taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru agricultori.

În conformitate cu normele actuale ale UE, statele membre pot aplica un sistem de TVA forfetar (Directiva 2006/112 / CE a Consiliului), care permite agricultorilor să perceapă clienţilor lor o sumă standard - sau o compensaţie forfetară - pentru produsele şi serviciile agricole. La rândul lor, fermierii nu pot solicita despăgubiri pentru TVA pe care l-au achitat deja. Sistemul ar trebui să fie utilizat de agricultorii care pot întâmpina dificultăţi administrative atunci când respectă normele în materie de TVA sau normele simplificate prevăzute pentru întreprinderile mici.

Cu toate acestea, Germania aplică schema forfetară în mod implicit tuturor agricultorilor, inclusiv proprietarilor de ferme mari, indiferent dacă întâmpină astfel de dificultăţi administrative. Singurii fermieri care nu pot beneficia de această schemă sunt crescătorii de animale comerciali. În plus, conform cifrelor furnizate de Bundesrechnungshof (autoritatea supremă federală pentru chestiuni de control federal din Germania), agricultorii germani cărora li se aplică sistemul forfetar sunt, de asemenea, supracompensaţi pentru TVA-ul pe care l-au plătit. Acest lucru nu este permis în temeiul normelor UE şi generează distorsiuni majore ale concurenţei pe piaţa internă, în special în favoarea marilor agricultori care nu întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte regimul normal de TVA.

La 8 martie 2018, Comisia Europeană a iniţiat o procedură de încălcare a dreptului comunitar prin trimiterea unei cereri formale către autorităţile germane de modificare a legislaţiei sale în materie de TVA. În ianuarie 2019 a fost trimis un aviz motivat, pe care Germania nu şi-a respectat-o.

Vizualizat: 535 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?