Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Germania, chemată în Justiţie pentru că nu aplică normele UE privind TVA pentru agricultori

Publicat: 27 iulie 2019 - 17:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a depus o plângere la Curtea de Justiţie a UE împotriva Germaniei, pentru neaplicarea corectă a sistemului de taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru agricultori.

În conformitate cu normele actuale ale UE, statele membre pot aplica un sistem de TVA forfetar (Directiva 2006/112 / CE a Consiliului), care permite agricultorilor să perceapă clienţilor lor o sumă standard - sau o compensaţie forfetară - pentru produsele şi serviciile agricole. La rândul lor, fermierii nu pot solicita despăgubiri pentru TVA pe care l-au achitat deja. Sistemul ar trebui să fie utilizat de agricultorii care pot întâmpina dificultăţi administrative atunci când respectă normele în materie de TVA sau normele simplificate prevăzute pentru întreprinderile mici.

Cu toate acestea, Germania aplică schema forfetară în mod implicit tuturor agricultorilor, inclusiv proprietarilor de ferme mari, indiferent dacă întâmpină astfel de dificultăţi administrative. Singurii fermieri care nu pot beneficia de această schemă sunt crescătorii de animale comerciali. În plus, conform cifrelor furnizate de Bundesrechnungshof (autoritatea supremă federală pentru chestiuni de control federal din Germania), agricultorii germani cărora li se aplică sistemul forfetar sunt, de asemenea, supracompensaţi pentru TVA-ul pe care l-au plătit. Acest lucru nu este permis în temeiul normelor UE şi generează distorsiuni majore ale concurenţei pe piaţa internă, în special în favoarea marilor agricultori care nu întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte regimul normal de TVA.

La 8 martie 2018, Comisia Europeană a iniţiat o procedură de încălcare a dreptului comunitar prin trimiterea unei cereri formale către autorităţile germane de modificare a legislaţiei sale în materie de TVA. În ianuarie 2019 a fost trimis un aviz motivat, pe care Germania nu şi-a respectat-o.

Vizualizat: 205 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?