Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Geoingineria ameninţă culturile agricole

Publicat: 15 august 2018 - 19:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Propunerile de combatere a schimbărilor climatice prin reflectarea razelor solare înapoi în spaţiu ar provoca eşecuri culpabile pe scară largă, anulând orice beneficii pentru agricultură din cauza reducerii încălzirii, potrivit noilor cercetări.

Prin examinarea efectelor erupţiilor vulcanice asupra agriculturii - care au un efect similar cu metodele artificiale propuse de împrăştiere a radiaţiei solare prin aerosoli - oamenii de ştiinţă de la Universitatea Berkeley din California au ajuns la concluzia că astfel de metode ar putea avea consecinţe neintenţionate.

Constatările cercetătorilor americani, citate de publicaţia britanică The Guardian, vin să contrazică propunerile de reducere sau întârziere a încălzirii globale, pe care unii cercetători cred că ar putea fi necesare pentru a stopa cele mai grave efecte ale creşterii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Studiul a demonstrat că deformarea luminii solare ar avea un efect negativ asupra randamentelor multor culturi de bază, inclusiv orez, grâu şi porumb. Oamenii de ştiinţă au concluzionat că impactul asupra culturilor prin trimiterea de particule în mod deliberat în stratosferă ar fi probabil similar şi că efectele benefice asupra producţiilor agricole rezultate din răcirea Pământului ar fi "în esenţă negate" de pierderea culturilor.

Studiile anterioare au arătat că utilizarea aerosolilor ar putea avea un impact substanţial asupra tiparelor meteorologice, de exemplu asupra frecvenţei şi intensităţii uraganelor, sau ar putea provoca schimbări în ceea ce priveşte cantitatea de precipitaţii favorizând apariţia secetelor în regiunile vulnerabile.

pamantul-din-spatiu_b

Vizualizat: 514 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?