Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Franţa: producţie slabă de cartofi

Publicat: 18 august 2018 - 18:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit primelor estimări oficiale ale Uniunii Producătorilor de Cartofi, Franţa va înregistra anul acesta o producţie de cartofi cu 7 procente sub media ultimilor cinci sezoane.

Deşi suprafeţele cultivate cu cartofi s-au extins cu 3,6 la sută în actualul sezon, recolta va ajunge undeva între 5,2 şi 5,7 milioane de tone, fără a lua în calcul apariţia unor evenimente meteorologice majore până la sfârşitul anului. Scăderea randamentelor a fost influenţată de fluctuaţiile de temperatură din primăvară şi episoadele de caniculă care au durat câteva săptămâni.

Cartofi_bProducţia este destul de eterogenă în zonele de cultură, cu o mare diferenţă între parcelele neirigate şi suprafeţele irigate, unde randamentele sunt în medie mai mari cu 13 tone la hectar. Având în vedere această situaţie, mulţi producători nu îşi pot onora angajamentele în volume sau nu îşi vor respecta specificaţiile contractului, avertizează reprezentanţii producătorilor.

Pe de altă parte, industria de amidon se confruntă în acest an cu aceleaşi dificultăţi ca şi celelalte sectoare de producţie, atât în ceea ce priveşte cantitatea, cât şi calitatea. Dezvoltarea acestui sector, care era aşteptată de creşterea suprafeţelor, nu va putea fi atât de rapidă cum se prevedea, având în vedere contextul producţiei din 2018. În cazul în care condiţiile climatice vor fi favorabile de acum înainte, tardivitatea soiurilor destinate producţiei de amidon ar putea limita parţial consecinţele negative ale secetei. Cu toate că aproape toate suprafeţele însămânţate cu astfel de soiuri nu au fost irigate (mai puţin de 5%).

Vizualizat: 842 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?