BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Franţa: producţie slabă de cartofi

Publicat: 18 august 2018 - 18:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit primelor estimări oficiale ale Uniunii Producătorilor de Cartofi, Franţa va înregistra anul acesta o producţie de cartofi cu 7 procente sub media ultimilor cinci sezoane.

Deşi suprafeţele cultivate cu cartofi s-au extins cu 3,6 la sută în actualul sezon, recolta va ajunge undeva între 5,2 şi 5,7 milioane de tone, fără a lua în calcul apariţia unor evenimente meteorologice majore până la sfârşitul anului. Scăderea randamentelor a fost influenţată de fluctuaţiile de temperatură din primăvară şi episoadele de caniculă care au durat câteva săptămâni.

Cartofi_bProducţia este destul de eterogenă în zonele de cultură, cu o mare diferenţă între parcelele neirigate şi suprafeţele irigate, unde randamentele sunt în medie mai mari cu 13 tone la hectar. Având în vedere această situaţie, mulţi producători nu îşi pot onora angajamentele în volume sau nu îşi vor respecta specificaţiile contractului, avertizează reprezentanţii producătorilor.

Pe de altă parte, industria de amidon se confruntă în acest an cu aceleaşi dificultăţi ca şi celelalte sectoare de producţie, atât în ceea ce priveşte cantitatea, cât şi calitatea. Dezvoltarea acestui sector, care era aşteptată de creşterea suprafeţelor, nu va putea fi atât de rapidă cum se prevedea, având în vedere contextul producţiei din 2018. În cazul în care condiţiile climatice vor fi favorabile de acum înainte, tardivitatea soiurilor destinate producţiei de amidon ar putea limita parţial consecinţele negative ale secetei. Cu toate că aproape toate suprafeţele însămânţate cu astfel de soiuri nu au fost irigate (mai puţin de 5%).

Vizualizat: 938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?