Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Franţa a lansat un plan de extindere a suprafeţelor ecologice

Publicat: 23 iulie 2018 - 16:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul francez urmăreşte ca în următorii patru ani suprafaţa dedicată exclusiv culturilor ecologice să crească de la 6,5 procente în prezent la 15%, propunere care a stârnit însă nemulţumirea unor asociaţii şi sindicate din sectorul agricol.

Aşa numitul program "Ambiţie Bio 2022" va facilita accesul la subvenţii pentru fermierii care îşi asumă să facă trecerea de la sistemul de agricultură convenţional la cel ecologic. Planul va urmări, de asemenea, ca 20% din produsele comercializate în cantinele de stat să fie ecologice şi să stimuleze dezvoltarea reţelei de restaurante cu specific bio. Noile standarde ecologice europene vor fi puse în aplicare începând din 2021, iar statul francez a promis să să ofere sprijin suplimentar fermierilor din acest sector.

ÃŽn 2016, pe teritoriul UE existau circa 12 milioane de hectare dedicate agriculturii ecologice_bÎn luna aprilie, autorităţile franceze au anunţat alocarea a 1,1 miliarde de euro pentru finanţarea proiectelor. Ajutorul pentru conversie reprezintă 630 milioane de euro, bani proveniţi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, la care se adaugă 200 milioane euro de la bugetul de stat. O altă măsură de sprijin vizează dublarea fondurilor structurale pe componenta "Viitorul Bio", de la 4 la 8 milioane de euro anual.

Pe lângă asta, valoarea creditului fiscal pentru operatorii ecologici va creşte de la 2.500 la 3.500 de euro şi s-a decis extinderea acordării acestui stimulent până în anul 2020. Creditul fiscal este rezervat producătorilor pentru care cel puţin 40% din veniturile agricole provin din producţia ecologică certificată. Cu toate acestea, Federaţia Naţională a Agriculturii Ecologice a exprimat îndoieli cu privire la finanţările anunţate de guvern. Şase dintre regiunile care distribuie fonduri FEADR au cheltuit deja alocaţia disponibilă până în anul 2020 (Brittany, Loire, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Centre-Loire Valley, Auvergne-Rhone-Alpes), iar restul au cheltuit cel puţin două treimi.

Vizualizat: 809 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?