Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FORUMUL FERMIERILOR APPR

Publicat: 25 noiembrie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Adunarea Generală a membrilor Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), ultima dinaintea alegerilor din luna decembrie a.c., a precedat show-ul oferit fermierilor invitați la demonstrațiile în câmp cu utilajul pentru drenat solul Inter-Drain 2050 CP, achiziționat de președintele APPR, Arnaud Perrein (eveniment relatat în paginile 92-93).

Click pe poza pentru galerie!

Adunarea Generală APPR a fost un adevărat forum dedicat problemelor specifice fermierilor, cu abordări decente și luări de poziție constructive. S-a discutat pe larg despre ce s-a făcut de-a lungul anului și despre programul viitor. În 2015, APPR a testat peste o sută de hibrizi de porumb (13 locații și trei repetiții) și 45 de hibrizi de floarea-soarelui (în cinci locații). Testările sunt validate de celebrul “Institut du vegetal - Arvalis” din Franța și desfășurate sub cupola Rețelei Independente de Testare și Analiză în Câmp - RITAC, singura platformă independentă de testare din România. Rezultatele au fost publicate într-un catalog editat de APPR, împreună cu un ghid de utilizare a datelor. 

Printre invitați s-a numărat și Gabriel Lospa, eAgriculture Head of Unit al companiei Siveco, cea care a implementat modulele informatice pentru softul de plată al APIA. Lospa a prezentat punctul de vedere al Siveco vizavi de întârzierile la plata subvențiilor pe 2015. Mult diferit de cel al MADR și al APIA. Aceste aspecte arată că APPR se îndreaptă, pas cu pas, spre a deveni o altfel de asociație a fermieilor. O asociație care crește sănătos, de jos în sus. Atent aplecată asupra nevoilor fermierilor atât din perspectiva tehnologică, cât și din cea socio-profesională. 

Comunicările s-au făcut într-o sală specială, unde înainte erau parcate combinele de recoltat din ferma Sopema, care a devenit ad-hoc o sală de conferințe, cu locuri pe baloți de lucernă. Spiciurile au fost la obiect și atent detaliate.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.20(181) 15 - 30 noiembrie 2016

Vizualizat: 1240 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?