Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FONDUL MUTUAL PROAGRO DĂ ÎN JUDECATĂ MADR

Publicat: 18 mai 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fundația Fondul Mutual Pro Agro (FMPA) va acționa în contencios administrativ Ministerul Agriculturii, în scopul anulării deciziei de respingere a acreditării și recuperării prejudiciului cauzat, evaluat de către experții FMPA la 6,1 mil. euro.

Click pe poza pentru galerie!

MADR, în baza unui criteriu arbitrar, inexistent în legislație, a respins în mod nejustificat, la sfârșitul anului trecut, acreditarea FMPA. (...) Vom utiliza banii pe care îi vom încasa de la MADR în urma câștigării contenciosului ca să popularizăm beneficiile participării la Fondul Mutual în rândul producătorilor agricoli. (...) Nu am renunțat la fondul nostru mutual (...)”, precizează Alex Jurconi, președintele FMPA, într-un comunicat transmis presei.
Consiliul Director al FMPA a aprobat deja cheltuielile de funcționare și a identificat resursele de finanțare ale FMPA pe perioada desfășurării contenciosului, informează același document.

OUG 63, o „decizie administrativă injustă”

Decizia acționării în instanță a MADR a fost luată cu majoritate de voturi de membrii Consiliului Director al FMPA, reunit în regim de urgență după ce, la finalul lunii aprilie, Parlamentul a aprobat OUG 63/2015, care exclude fundația ca entitate aptă să organizeze fonduri mutuale agricole. „Prin decizia politică de săptămâna trecută s-a consfințit o decizie administrativă injustă, prin care s-a încălcat flagrant dreptul la egalitate de șanse a membrilor Fondului Mutual Pro Agro. Practic, ni s-a refuzat dreptul de a exista”, acuză Alex Jurconi.

Deficit de 140.000 euro în 2014
Potrivit comunicatului, în 2014, FMPA a avut venituri de 43.000 euro și cheltuieli de 183.000 euro, rezultatul net al exercițiului financiar fiind un deficit de 140.000 euro.

Vizualizat: 680 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?