Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Fermierul trebuie să stea pe câmp, nu la cozi la primării, ANAF, APIA”

Publicat: 21 aprilie 2015 - 10:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

„Oare nu era mai simplu și mai corect să existe un sistem complex între Primărie, care deține evidența terenurilor și a proprietarilor sau arendașilor - OCPI - evidența documentelor - APIA - evidența culturilor și declarațiilor fiecărui fermier”, întreabă, retoric, Alexandru H., care ne-a scris pe www.agroinfo.ro:

Click pe poza pentru galerie!

„Pentru a lucra legal 1 ha de teren în arendă sau proprietate, fermierul are de făcut următoarele documente:

1. Dovada proprietății terenului, OCPI, extras CF: 3 zile plus două drumuri (depunere cerere și ridicare) plus cozi;

2. Întocmirea contractului de arendare/concesiune etc.: 1 zi pentru semnarea celor 4 formulare de către arendaș și arendator;

3. Înregistrarea la consiliul local al UAT: o zi sau mai multe, dacă personalul este în concediu, deoarece o singură persoană este autorizată să înscrie documentul în Registrul agricol;

4. Înscrierea documentelor la Administrația Financiară: o zi cu tot cu stat la cozi și drumuri până la municipiu;

5. Completarea on-line a hărților și culturilor aferente parcelelor din sistemul IPA on-line: câteva ore, dacă sistemul funcționează bine, și numai în timpul orelor de lucru APIA;

6. Obținerea adeverinței de la Primărie cu suprafețele lucrate, tabel centralizator al contractelor de arendă, verificarea tuturor contractelor și a plății impozitelor pentru fiecare arendaș sau parcelă de teren, identificarea terenurilor după blocurile fizice APIA care nu sunt cunoscute în Primărie doar după număr cadastral: muncă extrem de stresantă, care se face în câteva zile dacă toți angajații Primăriei implicați sunt prezenți la birou și te sprijină;

7. Efectuarea de copii xerox după fiecare document, contract, titlu de proprietate, CF: câteva ore și bani;

8. Depunerea documentelor la APIA: 20 de minute, dacă nu este coadă, pauză de masă sau sărbătoare legală.

(...) Oare fermierii europeni sunt la fel de umiliți pentru a obține cei 300 până la 500 euro pe hectar subvenții, în comparație cu super-țăranul român, care obține 159 de euro, în comunicatele de presă, și mult mai puțin, în realitate?”

Vizualizat: 511 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ati mai scapat ceva
|
04. 25, 2015. Saturday 21:23
stresul de zi cu zi , ca nu ai motorina ,ca nu a intrat TVA ,la digitizare sa ocolesti toate umbrele ,vor sa ne dea cati mai putini bani si nu stiu ce sa mai inventeze .
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!