Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

FERMIERII UCRAINENI - EROII OGOARELOR. Ziua luptă pe front cu arma în mână, noaptea seamănă!

Publicat: 05 aprilie 2022 - 15:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Fermierii ucraineni iau parte ziua la lupte şi noaptea ies pe pământul lor să muncească şi să semene”, a fost mesajul tulburător al Mariiei Dudikh, directorul Forumului Naţional Agrar Ucrainean (UNAF), transmis prin videoconferinţă la Congresul anual al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Fermierilor de la sfârşitul lunii martie, principalul sindicat agricol francez. 

Liderul organizaţiei care reuneşte şase sindicate agricole din ţară şi reprezintă 50% din producţia agricolă ucraineană a vorbit pe larg despre dificultăţile majore cu care se confruntă sectorul agricol ucrainean. „Situaţia este critică pentru fermierii din zonele de conflict, unde fermele şi producătorii agricoli  sunt victimele bombardamentelor. Aproximativ 500 de kilometri de front traversează zonele rurale, ceea ce face ca munca de semănat să fie foarte periculoasă, dacă nu imposibilă”, a precizat  Mariia Dudikh.

 fermieri ukraina_b

Cu toate acestea, fermierii lucrează la adăpostul nopţii, sperând să însămânţeze cu culturi de primăvară mai mult de jumătate din suprafaţa agricolă a ţării, după cele mai optimiste prognoze.  

Directorul forului agrar ucrainean a subliniat, de asemenea, numeroasele dificultăţi cu care se confruntă în prezent fermierii ucraineni, lipsa seminţelor şi a altor inputuri necesare pentru continuarea activităţilor lor agricole, recunoscând că accesul la electricitate şi combustibil este destul de limitat pentru că ţinta preferată a militarilor ruşi sunt instalaţiile şi capacităţile de stocare a combustibilului.

Marian MUŞAT

Vizualizat: 1528 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?