Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermierii olandezi sunt cei mai conectaţi la tehnologiile informatice

Publicat: 14 ianuarie 2019 - 10:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DLG-Agrifuture Insights, noua platformă a Societăţii Germane de Agricultură destinată analizei tendinţelor internaţionale în sectorul agricol, a ajuns la concluzia că fermierii olandezi sunt cei mai deschişi când vine vorba de adoptarea tehnologiilor computerizate în gestionarea afacerilor lor.

Această argumentare este susţinută, printre altele, de gradul de utilizare a smartphone-urilor de către profesioniştii agricoli din Olanda, care depăşeşte 80%, ceea ce reprezintă dublu faţă de fermierii din Marea Britanie sau Franţa. Interesant este faptul că poziţia a doua în acest top este deţinută de Rusia, cu puţin peste 60% dintre fermieri utilizând telefonul inteligent, în timp ce Germania ocupă locul al treilea, cu mai puţin de 60 procente. Dintre agricultorii polonezi, aproape jumătate folosesc un smartphone.

agricultura-precizie-DEUTZ-_bFermierii olandezi sunt cei mai activi şi atunci când discutăm despre descărcarea de aplicaţii pe telefoanele mobile, cu aproape 80% dintre ei recunoscând că utilizează aplicaţii mobile. Dintre francezii şi germanii care utilizează astfel de mijloace de comunicare moderne, mai mult de 60% folosesc aplicaţii. În Rusia şi Polonia, procentul este undeva la 50%, în timp ce agricultorii profesionişti din Marea Britanie sunt ceva mai reticenţi (sub 50%).

Nu este surprinzător că utilizarea internetului şi a poştei electronice a fost ridicată în rândul fermierilor chestionaţi, iar olandezii sunt considerabil mai receptivi decât ceilalţi europeni luaţi în calcul, cu 93%, respectiv 97%. Ruşii înregistrează cea mai mică rată de utilizare a internetului în afacerile lor, cu puţin peste 60%, în timp ce profesioniştii din agricultura ploneză par a fi cei mai reticenţi în ceea ce priveşte utilizarea serviciului de e-mail, cu o rată de aproximativ 55%.

Ruşii conduc în topul utilizării soluţiilor software pentru fermele agricole

Structura agriculturii ruse, în care exploataţiile mari şi bine echipate sunt gestionate cu ajutorul consultanţilor şi ai altor experţi, explică într-un fel faptul că în această ţară programele software sunt mult mai utilizate decât în alte state europene. Aproximativ 66% dintre profesioniştii agricoli ruşi folosesc programe digitalizate de gestionare a fermelor şi de sprijin pentru luarea deciziilor. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte utilizarea sistemelor de comunicare cu consultanţii agricoli. Singura categorie de software în care ruşii nu sunt în top se referă la gestionarea efectivelor de animale, capitol la care fermierii olandezi sunt imbatabili.

În schimb, utilizarea reţelelor de sociizare este relativ scăzută în rândul tuturor agricultorilor care au participat la acest sondaj condus de DLG-Agrifuture Insights. Chiar şi în rândul olandezilor bine conectaţi, mai puţin de 30% au recunoscut că utilizează aceste instrumente de socializare. Fermierii din Marea Britanie şi Franţa nici măcar nu depăşesc pragul de 10%.

Vizualizat: 614 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?