Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERII EUROPENI IAU CU ASALT BRUXELLES-UL, ÎN 7 SEPTEMBRIE!

Publicat: 25 august 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Organizația Copa-Cogeca a anunțat căfermieri din toatăUniunea Europeanăvor protesta, pe 7 septembrie 2015, în fața clădirii din Bruxelles unde este programatăReuniunea miniștrilor Agriculturii din UE.

Click pe poza pentru galerie!

Reprezentanții fermierilor europeni considerăcămăsurile de sprijinire a producătorilor de lactate și de legume-fructe afectați de embargoul rusesc sunt „departe de a fi suficiente pentru compensarea pierderilor imense ale fermierilor europeni”. „Embargoul rusesc, ale cărui victime sunt fermierii și cooperativele din UE, ne-a redus cu aproximativ 5,5 miliarde de euro exporturile agroalimentare”, a spus președintele Copa, Albert Jan Maat.

 

Solicitări pentru sectorul cărnii de porc

În sectorul cărnii de porc, reprezentanții Copa-Cogeca vor o strategie de export puternicăși ca oficialii UE săintensifice negocierile cu Rusia pentru ridicarea restricțiilor sanitar-veterinare impuse de Moscova exporturilor de carne de porc din UE încăde la începutul lui 2014. Acest lucru ar permite reluarea exporturilor unor categorii de produse, precum măruntaie sau bacon, care nu sunt vizate de embargoul rusesc.

Fermierii europeni mai cer măsuri țintite pentru producătorii agricoli din regiunile cele mai afectate de embargo, precum și ca UE săpermităStatelor Membre sănegocieze individual cu autoritățile rusești certificatele de export în sectorul cărnii de porc.

 

Și fermierii europeni vor plata subvențiilor în avans

Pentru sectorul lapte, reprezentanții Copa-Cogeca cer CE săpermităînceperea plăților directe înainte de 1 decembrie 2015, precum și săreturneze sectorului lapte cca. 700 mil. euro din taxele pe care statele UE trebuie săle plăteascăpentru depășirea cotei de lapte în anul 2014/2015, prin măsuri de sprijin pentru fermieri.

De asemenea, vor ca prețul de intervenție al UE săcrească. Actualul preț de intervenție, stabilit în 2008, este departe de costurile de producție din prezent.

Fermierii din mai multe state UE protesteazăde săptămâni bune. Cele mai ample și dure acțiuni au loc în Franța, dar și în Marea Britanie, unde, în semn de protest fațăde prețurile prea mici, producătorii de lapte au golit rafturile supermarketurilor. Aceștia au cumpărat tot laptele și l-au oferit gratuit clienților magazinelor.

Vizualizat: 494 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!