Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ferma de familie are viitor. Iată micii fermieri ai României!

Publicat: 31 decembrie 2020 - 16:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura este pe mâini bune, copiii fermierilor tineri vor să le calce pe urme părinţilor lor. Iubesc câmpul, utilajele agricole şi animalele. Iată cum văd micii fermieri viitorul!

un articol de
PAULA CIUPAG

 

ELENA ROŞU

 

Elena Rosu 1_b

La numai 10 ani, Elena visează să devină medic veterinar, dar şi să aibă propria fermă. Cum se vede peste câţiva ani? “Îmi place să dau mâncare animalelor, să le fac curăţenie în grajd, să le îngrijesc când sunt bolnave... Vreau să fac liceul agricol şi apoi facultatea de medicină veterinară şi să lucrez în ferma mea, una mare, cu vaci şi cai”, spune micuţa Elena, din Orăştie, judeţul Hunedoara.
Ferma familiei Roşu numără 30 de văcuţe Bălţate, iubite şi foarte bine îngrijite.

 

RĂZVAN TIMOFTE

 

2 Razvan Timofte_b

Pe Răzvan l-am cunoscut în numărul trecut al revistei Ferma. Micuţul are propria Ogradă, din care iese doar pentru a face livrări de produse împreună cu mama lui sau pentru grădiniţă. Acum însă iese şi în... online. 30 de vaci, 20 de porci, 40 de oi, 300 de găini, o broască ţestoasă şi un câine, dar şi o grădină de legume într-o altă localitate sunt mândria lui. „Sunt din ograda mea”, spune micuţul fiecărui cumpărător care le preia comanda de produse, plasată pe Facebook sau telefonic.

 

PETRU RAREŞ PLATON

 

Petru Rares Platon 1 v2_b

Şi cu Petru Rareş, din comuna Băcăoani, judeţul Vaslui, ne-am întâlnit recent: în ediţia din luna septembrie a revistei Ferma a fost, alături de tatăl său, fermier de copertă.
Petru Rareş este un împătimit iubitor al tractoarelor şi al utilajelor agricole. La doar 9 ani mânuieşte cu iscusinţă tractorul şi spune că va prelua ferma familiei. „Îmi place mult să lucrez terenul cu tractorul şi să conduc combina. Eu sunt viitorul agriculturii!”, ne-a transmis micul fermier. Va duce mai departe tradiţia şi, cine ştie, poate va înmulţi cele 180 de hectare de teren agricol lucrate acum de tatăl său - Florin Platon.

 

CEZAR MĂLAN

 

5 Cezar Malan ok_b

Mezinul familiei Mălan, din Husasău de Criş, judeţul Bihor, are doar 6 ani, dar i-ar plăcea să fie “fermier ca tati, pentru că ar putea să conducă tractoare, să meargă la coasă, la adunat fânul… la toate muncile câmpului”. Şi acum, oricât ar fi de cald sau de frig, se furişează şi stă în tractor. “Deja ştie toţi taurii cu care însămânţăm şi este o mare bucurie când vine la noi în fermă medicul care face însămânţările. M-aş bucura mult să aibă şi mai târziu aceeaşi dragoste pentru animale”, ne-a spus Radu Mălan, tatăl lui Cezar.

 

VICTOR MĂLAN

 

6 Victor Malan_b

Fratele mai mare al lui Cezar, la cei 8 anişori ai săi, spune că “a fi fermier este cea mai frumoasă muncă!” Îi plac foarte mult animalele, să hrănească viţeii mici şi, în general, viaţa în natură. Cele 42 de vaci ale familiei Mălan sunt pe mâini bune, cei doi fraţi au cu siguranţă interesul de a duce mai departe tradiţia creşterii vacilor.

4 Victor si Cezar Malan_b

Ca ei mai sunt mulţi. Copii frumoşi ai fermierilor români care-şi doresc un viitor in ferma proprie, pe care îi susţinem şi îi încurajăm să continue ceea ce părinţi lor au început cu atâta trudă şi speranţă!

micii fermieri_b

Vizualizat: 7931 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?