Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FCBR nu renunță la legea pajiștilor

Publicat: 28 ianuarie 2015 - 12:00
6 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FCBR insistă ca toți beneficiarii de bani europeni pentru pajiști să aibă animale. „Legea pajiștilor spune că pajiștile se exploatează cel puțin o dată pe an, prin cosire sau pășunare. Toată lumea care are la APIA categorii de pajiști trebuie să aibă și animale, dacă nu, nu poate beneficia de subvenții. Asta trebuie să fie filosofia. Vom încerca să modificăm acest aspect prin normele de aplicare a legii pajiștilor, care sunt elaborate acum și urmează să fie aprobate”, ne-a declarat Claudiu Frânc (foto), președintele FCBR.

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit lui Frânc, normele ar trebui finalizate și aprobate „de urgență”, deoarece trebuie notificate la Comisia Europeană.

 

Cine și când va face amenajamentele zoo-pastorale?

Un alt aspect dificil de implementat din Legea pajiștilor (Legea 86/2014 pentru aprobarea OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente) este legat de amenajamentele pastorale. „Să vedem cine e o să facă amenajamentele zoo-pastorale obligatorii, care trebuie făcute de primării, care nu au oameni angajați. În plus, amenajamentele pastorale trebuie făcute în perioada de vegetație a pășunii, care acum este sub zăpadă. Când o să le facă și cum o să depună  fermierii cereri? Plus că aceste amenajamnete trebuie avizate de Institutul de pajiști de la Brașov. Ce capacitate au ei să verifice și avizeze toate amenajamentele pentru toate pășunile din România? (...) Ar fi o variantă să se accepte cererile, dar să nu se facă plățile până nu se depun amenajamentele, și atunci pînă în octombrie- noiembrie ar avea timp să le facă, dar și așa ar trebui prinse și universitățile care au specializări pentru pajiști să intre în procesul de avizare”, a adăugat președintele FCBR.

Vizualizat: 506 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
problema cu un tren inchiriat de la composesorat pentru a construi un adapost de animale...
|
03. 19, 2015. Thursday 19:50
Ma numesc Mihai si Am inchiriat 3ari de la composesorat pt constructia unu aapost de animale acum un an iar zice sa stric am fact o investitie si in constructie si si in animale ca acu un an aveam 6 acuma am 20 unde masi putea adresa sa incerc sa rezol sa nu ma puna sal stric adapostul ca nu am unde sa duc animalele decat la abator sau la tag...astept un raspuns multumesc
5.
Problema pasunilor
|
02. 09, 2015. Monday 20:36
E normal ca subventia pe pasiuni sa o primeasca membri composesoratelor care stau la oras, sau nici nu au domiciliu in tara?????? Noi care tinem aminale nu primim nimic daca cerem sa ne dea in arenda sau in concesionare riscam sa nu ne dea voie sa pasunam!!!!!!!!!
4.
Imasuri in devalmasie
|
01. 30, 2015. Friday 15:06
In toata tara au fost imasuri proprietate privata exploatate in devalmasie pana in 1948,acestea devenind bunuri ale intregului popor fara act de despagubire,deposedare,etc,dar legile fondului funciar,incepand cu legea 181991 si 2472005 nu le-au redat celor in drept.Unii crescatori expoateza pasunile ca fiind proprietatea lor.Dati propriettea celor indreptatiti si ei dispun.
3.
???????????
|
01. 30, 2015. Friday 11:38
In ce an, din ultimi 15, au facut Universitatile cercetari pe pajisti? Poate vreau Universitatile sa faca totul din birou si sa ia si o gramada de bani, asa cum suntem obisnuiti sau sa avizeze ONG-urile, SRL-urile ca, doar de acolo se poate lua SPAGA O zi buna.
2.
RECIPROCA este valabila ?
|
01. 30, 2015. Friday 11:34
Crescatorii de animale vor beneficia de subventia/animal numai daca detin in proprietate terenul agricol aferent nr. de animale ! Ce spui,d-le filosof Franc ?
1.
detin animale si nu pm pasune
|
01. 29, 2015. Thursday 14:04
detin un numar undeva la 250 ovine si nu am pasune ,de la primarie mi sa spus ca nu ieste pasune disponibila ce e de facut in cazu asta ? va multumesc .
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?